menu

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Πού θα Πάμε για τις Φθινοπωρινές μας Βουτιές;

Για όσους δεν έχουν ταυτίσει τα μπάνια στη θάλασσα με καύσωνα, οι βουτιές συνεχίζονται και οι επιλογές είναι πολλές, που μπορείτε να συνδυάσετε με μια μονοήμερη.

Ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες της Ευρώπης με κατά μέσο όρο περισσότερες από 250 ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο, δηλαδή περισσότερες από 3 χιλιάδες ώρες. Γιατί, λοιπόν, να περιορίσουμε τα μακροβούτια μας μόνο στις διακοπές; Ξεθάψτε ξανά την τσάντα θαλάσσης και όσο λάμπει ο ήλιος, ετοιμάστε την για παραλία.

Ψάθα για μπανάκι και ταβερνάκι
Ξεφύγετε από το Πόρτο Ράφτη και τα Λεγραινά και βάλτε στόχο πιο μακρινές παραλίες, που όμως στην ουσία δεν απέχουν και τόσο όσο φαντάζεστε. Η Ψάθα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, που σημαίνει ότι αφενός θα κάνετε τη μονοήμερή σας για μπάνιο και φαγητό στο ταβερνάκι, αφετέρου δεν θα καταναλώσετε πολλή βενζίνη και το βράδυ θα είστε σπίτι σας. Τα νερά στην Ψάθα είναι κρυστάλλινα, η αμμουδιά έχει ψιλό βοτσαλάκι και η παραλία είναι μεγάλη, με κάποιους ελεύθερους κατασκηνωτές να την προτιμούν για Σαββατοκύριακο. Λόγω του ότι βρίσκεται στην άκρη του κορινθιακού, η παραλία προστατεύεται από τον αέρα τις περισσότερες φορές και μόλις τελειώσετε το φθινοπωρινό σας μπάνιο, κάντε μια βόλτα στο Αλεποχώρι για καφέ και φαγητό.


Αγκίστρι με άρωμα Αργοσαρωνικού
Γιατί όχι; Το Αγκίστρι απέχει περίπου 1 ώρα από τον Πειραιά και αν καταφέρετε να ξυπνήσετε νωρίς για να έχετε την ημέρα μπροστά σας, θα κάνετε μια νησιώτικη απόδραση που θα σας γεμίσει τις μπαταρίες λίγο πριν φθινοπωριάσει για τα καλά, με κόστος aller-retour λιγότερο από 30 ευρώ/άτομο. Στο νησί δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο αν δεν θέλετε να το πάρετε μαζί. Μπορείτε να πάρετε το ποδήλατό σας και να κάνετε την εξερεύνησή σας, να πάτε για μπάνιο στη Δραγωνέρα ή τη Χαλικιάδα, να κάνετε μια βόλτα στο Μεγαλοχώρι για καφέ και φαγητό και να επιστρέψετε στη βάση σας μόλις πέσει ο ήλιος.

Λουτράκι, για κορινθιακές περιπέτειες
Η κίνηση της Αθήνας μπορεί να κάνει την απόδρασή σας στις κοντινές παραλίες να φτάσει ακόμη και τα 40-50 λεπτά. Γιατί να μην αξιοποιήσετε αυτό το χρόνο (και λίγο παραπάνω) για να αποδράσετε ως το Λουτράκι, στο οποίο με την άνεση της εθνικής οδού μπορείτε να φτάσετε σε 1 ώρα; Εκτός της κεντρική παραλία του Λουτρακίου, θα σας προτείναμε μια βουτιά κάτω από τα ερείπια του ναού της Ήρας με τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά ή στη λίμνη της Βουλιαγμένης κι έπειτα κατευθείαν για φαγητό στις παραθαλάσσιες ταβέρνες της περιοχής.

Άγιος Νικόλαος, Ανάβυσσος
Αν πάλι δεν θέλετε να πάτε μακριά, κατευθυνθείτε προς την Ανάβυσσο για να πλατσουρίσετε στα νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου, η οποία βρίσκεται στα δυτικά της φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με το νησάκι όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (αυτή την εποχή, μάλιστα, γίνονται και πολλοί γάμοι στην περιοχή). Το τοπίο ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα, η παραλία διαθέτει αμμουδιά και αν θέλετε να προλάβετε καλή θέση τα Σαββατοκύριακα, οργανώστε το μπάνιο σας από νωρίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts