menu

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Έξι κοκτέιλ μπίρας για δροσερές καλοκαιρινές βραδιές


Μια παγωμένη μπίρα το καλοκαίρι φαντάζει ως όαση (σχεδόν) όλες τις ώρες της ημέρας. Με αυτή πρωταγωνίστρια φτιάχνουμε τα πιο δροσερά κοκτέιλ του καλοκαιριού.

Η αλήθεια είναι ότι η μπίρα μπορεί να σταθεί μόνη της και να ικανοποιήσει την ανάγκη μας για δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες, χωρίς την αρωγή άλλων αλκοολούχων ποτών. Αν, όμως, αναζητάτε μια αλλαγή στο πώς να την καταναλώσετε ή ανήκετε σε αυτούς που δεν την απολαμβάνουν σκέτη, αλλά θα μπορούσαν να τη συνδυάσουν με άλλα ποτά, τότε τα παρακάτω κοκτέιλ είναι για εσάς. Μη φοβάστε! Η αγαπημένη σας μπίρα παραμένει πρωταγωνίστρια.

Hangman’s blood

Ένα κοκτέιλ που επινοήθηκε τη δεκαετία του ’60 από τον συγγραφέα Anthony Burgess, διάσημο για το μυθιστόρημα «Κουρδιστό Πορτοκάλι», το κοκτέιλ αυτό δεν είναι για τους… άμαθους πότες. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 2 σφηνάκια από τζιν, ρούμι, ουίσκι, μπράντι και Port μέσα σε ποτήρι pint. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο λιγότερο από 3 σφηνάκια σαμπάνια και τελειώστε με μπίρα Guinness. Η γεύση του είναι απαλή και σύμφωνα με τον Burgess αφήνει σπάνια hangover.

The Stout Diplomat
Το κοκτέιλ αυτό δημιουργήθηκε από τον mixologist Yanni Yanni Kehagiaras του εστιατορίου Nopa στο San Francisco σαν ένα κοκτέιλ που μπορεί να απολαύσει κάποιος ως επιδόρπιο, γλυκό τόσο ώστε να ταιριάξει στο τέλος ενός γεύματος, με όλα τα συστατικά του να είναι δροσερά. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 1 σφηνάκι mild σκούρο ρούμι, μισό σφηνάκι σέρι και 4 σφηνάκια stout σε ένα μεγάλο ποτήρι και σερβίρετε όσο είναι δροσερό.

Εμπνευσμένο από τη διάσημη και πολυαγαπημένη μαργαρίτα, το κοκτέιλ αυτό θα ενώσει τους λάτρεις της μπίρας με τους λάτρεις της τεκίλας. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 4 σφηνάκια παγωμένου γλυκολέμονου, 4 σφηνάκια τεκίλας και 4 σφηνάκια lager στο μπλέντερ με πάγο και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε ποτήρι μαργαρίτας και γαρνίρετε με φλούδα από lime. Η μπίρα σε αυτή τη μαργαρίτα «κόβει» τη γλυκύτητα του γλυκολέμονου και το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει περισσότερο μαργαρίτα, παρά μπίρα.

Shock Me

Η ονομασία του δεν είναι τυχαία και τα υλικά του αποτελούν μια έκπληξη, που «δουλεύει» αρμονικά. Πώς να το φτιάξετε: Θα χρειαστείτε ¼ του φλιτζανιού από οποιαδήποτε καστανή Ale, 2 κουταλιές της σούπας bourbon, 1 κουτ. του γλυκού Southern Comfort και 1 κουτ. του γλυκού σιρόπι σφενδάμου. Αναμείξτε τα όλα μαζί σε ένα σέικερ και γεμίστε το με πάγο. Ανακατέψτε ήπια για 10 δευτερόλεπτα και αδειάστε σε ένα κλασικό χαμηλό ποτήρι.

The Stout Diplomat

Το κοκτέιλ αυτό δημιουργήθηκε από τον mixologist Yanni Yanni Kehagiaras του εστιατορίου Nopa στο San Francisco σαν ένα κοκτέιλ που μπορεί να απολαύσει κάποιος ως επιδόρπιο, γλυκό τόσο ώστε να ταιριάξει στο τέλος ενός γεύματος, με όλα τα συστατικά του να είναι δροσερά. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 1 σφηνάκι mild σκούρο ρούμι, μισό σφηνάκι σέρι και 4 σφηνάκια stout σε ένα μεγάλο ποτήρι και σερβίρετε όσο είναι δροσερό.

The Stout Diplomat

Το κοκτέιλ αυτό δημιουργήθηκε από τον mixologist Yanni Yanni Kehagiaras του εστιατορίου Nopa στο San Francisco σαν ένα κοκτέιλ που μπορεί να απολαύσει κάποιος ως επιδόρπιο, γλυκό τόσο ώστε να ταιριάξει στο τέλος ενός γεύματος, με όλα τα συστατικά του να είναι δροσερά. Πώς να το φτιάξετε: Αναμείξτε 1 σφηνάκι mild σκούρο ρούμι, μισό σφηνάκι σέρι και 4 σφηνάκια stout σε ένα μεγάλο ποτήρι και σερβίρετε όσο είναι δροσερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Πορτοκάλογλου & Λευτέρης Πορτοκάλογλου - Η Σπίθα - Official Music Video

                           Οικογενειακοί  Υπόθεση, Νίκος και Λευτέρης - η Σπίθα

Popular Posts