Οι ειδικοί του krasiagr.com μας λύνουν την απορία.
Το «βερίκοκο» σε σημειώσεις γευσιγνωσίας βρίσκεται στο φάσμα άλλων φρούτων, όπως το ροδάκινο, που δείχνει μια ορισμένη ωριμότητα των σταφυλιών και χρησιμοποιείται για να περιγράψει λευκούς οίνους, όχι και τόσο ώριμους όμως όπως τα κρασιά θερμού κλίματος, όπου οι περιγραφές αναφέρονται σε τροπικά φρούτα, όπως ο ανανάς και το μάνγκο.
Το βερίκοκο (Βουτυρικός ισαμυλεστέρας) δηλώνει ζεστή, καλοκαιρινή ωριμότητα και συνδέεται συχνά με την ποικιλία σταφυλιών Viognier και Μαλαγουζιά, μαζί με ροδάκινο και λουλούδια. Το βρίσκουμε σε Viognier από τον Ροδανό και από τον Νέο Κόσμο όπως η Καλιφόρνια και η Αυστραλία. Επίσης το Albariño, από τη Βορειοδυτική Ισπανία, είναι ένα άλλο κομψό λευκό που περιγράφεται τακτικά με μύτη βερίκοκου.
Το βερίκοκο είναι επίσης ένα άρωμα που βρίσκεται συχνά στα γλυκά κρασιά, είτε ως φρέσκο φρούτο είτε ως αποξηραμένο βερίκοκο, με πιο γλυκιά και πιο έντονη παρουσία. Μπορεί να βρεθεί σε γλυκά κρασιά όπως Sauternes και Tokaji, και ενισχυμένα κρασιά, όπως στο Tawny Port, μαζί με άλλα αποξηραμένα φρούτα.
Διάφοροι εστέρες:
Άρωμα τριαντάφυλλου (Οξικός φαινυλαιθυλεστέρας)
Άρωμα μπανάνας (Οξικός ισαμυλεστέρας)
Άρωμα πορτοκαλιού (Οξικός οκτυλεστέρας)
Άρωμα σταφυλιού (Ανθρανιλικός μεθυλεστέρας)
Άρωμα από ρούμι (Προπιονικός ισοβουτυλεστέρας)
Άρωμα ανανά (Βουτυρικός αιθυλεστέρας)
Άρωμα βερίκοκου (Βουτυρικός ισαμυλεστέρας)
Άρωμα μήλου (Βαλερικός ισαμυλεστέρας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου