menu

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Ο χορογράφος της Beyonce εγκαινιάζει εταιρεία του για τα πνευματικά δικαιώματα χορευτικών κινήσεων

Ο JaQuel Knight έχει κάνει ιστορία ως ο πρώτος χορογράφος που έχει τα πνευματικά δικαιώματα στις δικές του εμβληματικές χορευτικές κινήσεις. Σε μια τεράστια πορεία για να πάρει τον έλεγχο, ο Knight ξεκίνησε την Knight Choreography and Music Publishing Inc.

Ο Knight απέκτησε φήμη αφού έκανε τη χορογραφία στο μουσικό βίντεο «Single Ladies (Put a Ring on It)» της Beyonce. Από τότε, έχει γίνει ο χορογράφος της, καθώς έχει χορογραφήσει τις περιοδείες της καλλιτέχνιδος και τις επικές παραστάσεις της στο Coachella. Κρύβεται επίσης πίσω από τις κινήσεις των Jennifer Lopez και Shakira στο 2020 Super Bowl Halfime Show και της Cardi B στο βίντεο «WAP» με τη Megan Thee Stallion.

«Η κίνηση των πνευματικών δικαιωμάτων αφορά την επαναφορά της δύναμης στα χέρια του καλλιτέχνη», λέει ο Knight στο Variety . «Έχουμε δημιουργήσει ένα ιστορικό προηγούμενο με το επίτευγμα πνευματικών δικαιωμάτων του Single Ladies και είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε την Knight Choreography & Music Publishing, Inc., ώστε η επόμενη γενιά καλλιτεχνών να έχει την ίδια πλατφόρμα, τους ίδιους πόρους και εργαλεία για να αναπτυχθεί δημιουργικά και οικονομικά, στην εμπορική μουσική βιομηχανία.»

Η εταιρεία θα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που ένας εκδότης μουσικής που προστατεύει την IP. Εκτός από τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής, η Knight Choreography & Music Publishing θα επιβλέπει τα δικαιώματα των χορευτικών κινήσεων του Knight.

Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει να εκπροσωπήσει τα δικαιώματα για ένα ευρύ φάσμα χορογράφων και δημιουργών σε όλα τα είδη και τα μέσα, ενεργώντας ως στρατηγικός συνεργάτης τους στα πνευματικά δικαιώματα και την αδειοδότηση, προστατεύοντας τους χορογράφους, τους δημιουργικούς και καλλιτέχνες στη διαφημιστική μουσική βιομηχανία.

Ζητήματα κατάλληλης πίστωσης για χορευτικές κινήσεις προέκυψαν πρόσφατα όταν ο αστέρας του TikTok, Addison Rae, έλαβε αντίδραση για την παράσταση της στο «The Tonight Show» με μια σειρά από χορούς που διαδόθηκαν στην πλατφόρμα και δεν αναγνώρισαν τους περισσότερους μαύρους δημιουργούς των κινήσεων. Ο οικοδεσπότης Jimmy Fallon αντιμετώπισε τη διαμάχη στον αέρα το επόμενο βράδυ λέγοντας στους θεατές: «Αναγνωρίζουμε ότι οι δημιουργοί αυτών των χορών αξίζουν να έρθουν στο προσκήνιο» και τους προσκαλώ να έρθουν να εκτελέσουν τους χορούς.

Ο Knight θα συνεργαστεί με τον δικηγόρο David Hecht, ο οποίος βοήθησε να εξασφαλίσει τα πνευματικά δικαιώματα για το «Single Ladies».

Πέρυσι, ο Knight υπηρέτησε ως δημιουργικός σκηνοθέτης την εικονική συναυλία τηςMegan Thee Stallion, αλλά η καριέρα του εκτείνεται εδώ και δεκαετίες.

Ο γεννημένος στην Ατλάντα χορευτής έχει συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των Britney Spears, Nicole Scherzinger, Rihanna και Tinashe. Αλλά η δουλειά του με την Beyonce τον έβαλε στο χάρτη. Έχει κερδίσει 2 βραβεία MTV για το έργο του στο «Formation» το 2016 που μοιράστηκε με τους Chris Grant και Dana Foglia και «Single Ladies (Put a Ring on It)» το 2008 που μοιράστηκε με τον Frank Gatson Jr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts