menu

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Γκλεν Κλόουζ: «Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να έχει πάρει Όσκαρ η Γκουίνεθ Πάλτροου»


Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να αμφισβητήσει το τεράστιο ταλέντο της Γκλεν Κλόουζ. Από τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» μέχρι τη «Σύζυγο» η ηθοποιός έχει δώσει στο κοινό ανυπέρβλητες ερμηνείες, αβίαστα και χωρίς κανέναν κομπασμό. Όσκαρ, ωστόσο, δεν έχει κερδίσει ποτέ.

(Και ποιος ξεχνά την ερμηνεία της ως εμβληματικής «κακιάς» Κρουέλα Ντε Βιλ στα «101 σκυλιά της Δαλματίας», μίας ταινίας με καρτουνίστικη διάθεση, που όμως, η Κλόουζ έκοψε και έραψε στα μέτρα ενός πραγματικά μεγάλου ρόλου;) 

Έχει κερδίσει 7 υποψηφιότητες –η τελευταία μόλις πέρσι για τη «Σύζυγο» στην ομώνυμη ταινία του Μπιορν Ρούνγκε, όμως στην πηγή δεν κατόρθωσε να φτάσει. Ίσως, γι' αυτό μέχρι σήμερα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχει κερδίσει το Όσκαρ μία ηθοποιός σαν τη Γκουίνεθ Πάλτροου και μάλιστα για την ερμηνεία της στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ»...

Το αιχμηρό σχόλιο της Κλόουζ έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ABC News και στο πλαίσιο προώθησης της νέας ταινίας «Το Τραγούδι του Χιλμπίλη» στην οποία πρωταγωνιστεί. Όπως χαρακτηριστικά είπε ακόμη προσπαθεί να καταλάβει πώς η Πάλτροου, με μία ταινία παραγωγής Γουάινστιν, κατάφερε να κερδίσει τις πανίσχυρες αντίπαλες της εκείνη τη χρονιά.

«Θυμάμαι την χρονιά που η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε το βραβείο από εκείνη την εκπληκτική ηθοποιό στο "Central Station" και σκέφτηκα "Τι;! Δεν βγάζει νόημα αυτό το πράγμα!"». 

Ας σημειωθεί ότι η ηθοποιός στην οποία αναφέρεται η Κλόουζ είναι η Φερνάντα Μοντενέγκρο, με την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε να αποσπά το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Επίσης, εκείνη τη χρονιά μαζί με τη Πάλτροου, υποψήφιες ήταν οι Μέριλ Στριπ για το «One True Thing», η Κέιτ Μπλάνσετ για το «Ελισάβετ» και η Εμιλι Γουάτσον για το «Χίλαρι και Τζάκι».


Το θετικό είναι ότι φέτος πολλοί «βλέπουν» ότι η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι και υποψήφια για το «Τραγούδι του Χιλμπίλη» αλλά αναμένεται να βραβευθεί για τη συνολική προσφορά και την αφοσίωσή της στην 7η Τέχνη. Το μόνο περίεργο είναι ότι μπορεί να πάρει Όσκαρ για μία μέτρια ταινία που σώζεται κυρίως από την ερμηνεία της. Πάλι καλά, ωστόσο...

Με στοιχεία από ABC News, Independent, 


Από lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts