Αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε στο Παρίσι, θα φέρουμε σήμερα μια από τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις των μπιστρό του στο σπίτι μας, για ένα ανεπιτήδευτα απολαυστικό κυριακάτικο brunch. Το Croque Monsieur, ιδανικό και για σνακ μέσα στην εβδομάδα, συνδυάζει τα πιο απλά υλικά παραδίδοντας ένα αποτέλεσμα με απίστευτο πλούτο γεύσης και ενδιαφέρουσα αντίθεση ανάμεσα στο τραγανό και το κρεμώδες.
Croque Monsieur
Υλικά για 4 σάντουιτς
4 χοντρές φέτες χωριάτικο ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο
4 χοντρές φέτες καπνιστό ψιλοκομμένο χοιρινό
100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Για την μπεσαμέλ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
250 ml γάλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείψτε τις φέτες του ψωμιού με το βούτυρο και ψήστε τις για 5'-6' στους 180°C.
Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε το βούτυρο στη φωτιά και όταν λιώσει ρίξτε το αλεύρι, ανακατέψτε, ρίξτε και το γάλα και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε κατά διαστήματα σε μέτρια ένταση, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Απλώστε την μπεσαμέλ επάνω στις φέτες του ψωμιού, μετά βάλτε σε κάθε φέτα καπνιστό χοιρινό και γραβιέρα και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20' λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί η επιφάνεια.
Tip
Αρωματίστε την μπεσαμέλ με ελάχιστο μοσχοκάρυδο και προσθέστε έναν δύο κρόκους, για πιο πλούσια υφή.
Με πληροφορίες από tasty
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου