Δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το Παρίσι για να απολαύσετε μια crème brûlée. Φτιάξτε μόνοι σας την αυθεντική συνταγή της κατευθείαν από την κουζίνα της Αμελί!
Αν ένα γλυκό έχει ταυτιστεί με ταινία, τότε είναι η crème brûlée με την καραμελένια κρούστα την οποία συνήθιζε να σπάει η Αμελί με το κουταλάκι στην ομώνυμη ταινία. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι το Παρίσι για να απολαύσετε αυτό το εμβληματικό γλυκό που συνδυάζει πικρό, γλυκό, σκληρό και μαλακό μαζί. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας την αυθεντική συνταγή της crème brûlée κατευθείαν από την κουζίνα της Αμελί!
Υλικά (για 4 άτομα)
•60 γρ. ζάχαρη
•100 ml γάλα
•300 ml κρέμα γάλακτος
•4 κρόκοι αβγών
•4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
•2 βανίλιες σκόνη
•4 φορμάκια για crème brûlée
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°.
Χωρίζουμε προσεκτικά τους κρόκους των αβγών.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη απαλά, ώστε να μη σχηματιστούν φυσαλίδες στο μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε το μείγμα σε τέσσερα ειδικά φορμάκια και ψήνουμε σε μπεν μαρί (μέσα σε ταψάκι με νερό που να φτάνει έως τη μέση στα φορμάκια) επί μία ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη την επιφάνεια. Ανάβουμε το γκριλ και όταν πυρώσει ακουμπάμε τα φορμάκια σε σχάρα κάτω από το γκριλ για 5' μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου