menu

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Πέθανε ο δημιουργός του Σκούμπι Ντου

Ο άνθρωπος που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με έναν από τους πλέον αγαπημένους και διαχρονικούς ήρωες κινουμένων σχεδίων δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Ο λόγος για τον Τζο Ρούμπι, συνδημιουργό του Σκούμπι Ντου, της γνωστής σειράς καρτούν που προβάλλεται εδώ και πενήντα χρόνια. Ο εκλιπών ήταν 87 ετών και πέθανε από φυσικά αίτια, στην Καλιφόρνια όπου ζούσε.

Ο Σκούμπι Ντου ξεκίνησε να προβάλλεται στο CBS το 1969. Ο μεγαλόσωμος καφέ σκύλος με την παρέα του, το Σάγκι, τη Δάφνη, τη Βέλμα και το Φρέντι, κατάφεραν να γοητεύσουν τα παιδιά όλου του κόσμου με τις περιπέτειές τους να αναδειχτούν σε μία από τις δημοφιλέστερες σειρές κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.
Ο Τζο Ρούμπι εμπνεύστηκε το Σκούμπι Ντου μαζί με τον Κεν Σπιρς, ενώ πήρε μορφή από το το σχεδιαστή Ιουάο Τακαμότο. «Έκανε ξεχωριστά τα πρωινά του Σαββάτου για πάρα πολλά παιδιά, μεταξύ των οποίων ήμουν κι εγώ. Υπήρξε ένας από πιο γόνιμους δημιουργούς της βιομηχανίας μας και μας χάρισε ορισμένους από τους πιο πολύτιμους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων», δήλωσε ο πρόεδρος του τμήματος κινουμένων σχεδίων της εταιρίας παραγωγής Warner Bros, Σαμ Ρέτζιστερ.
Ο δημιουργός του Σκούμπι Ντου είχε ξεκινήσει ως αντιπρόσωπος στη Warner Bros. Αφού υπηρέτησε στο Ναυτικό και εργάστηκε ως μοντέρ στη τηλεόραση συνάντησε τον Κεν Σπίαρς. Μεταξύ των σειρών που παρήγαγαν δεν ήταν μόνο ο διάσημος μεγαλόσωμος σκύλος, αλλά ήταν υπεύθυνοι για την παραγωγή κι άλλων κινουμένων σχεδίων όπως τα «Mister T», «Ο Άλβιν και η Παρέα του», «Σούπερμαν», «Thundarr ο Βάρβαρος» και «Fangface».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts