menu

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Ταινιοθήκη της εβδομάδας (28/8/2020)


Ο κινηματογραφικός Αύγουστος μας αποχαιρετά με την νέα περιπέτεια κατασκοπίας και επιστημονικής φαντασίας του Christopher Nolan.
«Tenet»
Οπλισμένος μόνο με μία λέξη, το Tenet, ο Πρωταγωνιστής αναλαμβάνει μία μυστηριώδη αποστολή για να σώσει ολόκληρο τον κόσμο, με φόντο τον αινιγματικό κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας, σε συνθήκες που τέμνουν τη διάσταση του χρόνου.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Christopher Nolan, Ερμηνεύουν: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki και Kenneth Branagh.
«Τιμώμενος επισκέπτης» (Guest of honour)
Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Μετά από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται για ένα σεξουαλικής φύσεως έγκλημα για το οποίο έχει άδικα κατηγορηθεί. Παρ' όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος, που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιαλλαξία της κόρης του και προσπαθώντας να την βοηθήσει, η αγωνία του  αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την επαγγελματική του ζωή.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Atom Egoyan, Ερμηνεύουν: David Thewlis, Luke Wilson, Laysla De Oliveira και Rossif Sutherland.
«Ο πατέρας» (Bashtata)
O Vasil έχει πρόσφατα χάσει την επί χρόνια σύζυγό του, Valentina. Στην κηδεία της μια γειτόνισσα θα τον πλησιάσει για να του πει πως μίλησε πρόσφατα τηλεφωνικά με τη νεκρή του σύντροφο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια μεταφυσική αναζήτηση για να επικοινωνήσει μαζί της. Θα βρει σθεναρά απέναντί του τον γιό του, Pavel, αλλά ο ίδιος πλέον πιστεύει πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την Valentina. Όσο η ιστορία ξεδιπλώνεται, τόσο το παράλογο βρίσκει τη θέση του στο δράμα.
Σκηνοθεσία: Kristina Grozeva και Petar Valchanov, Σενάριο: Kristina Grozeva, Decho Taralezhkov και Petar Valchanov, Ερμηνεύουν: Ivan Barnev, Ivan Savov, Tanya Shahova και Hristofor Nedkov.
«Η γκαρσονιέρα» (The Apartment)
Ο Σι Σι Μπάξτερ είναι ένας υπάλληλος γραφείου, ο οποίος ευνοεί τους συναδέρφους του δίνοντάς τους το κλειδί της γκαρσονιέρας του για τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες. Ανάμεσά τους είναι και το αφεντικό του, ο Τζέι Ντι Σέλντρεϊκ, που ο Μπάξτερ μαθαίνει πως χρησιμοποιεί το διαμέρισμά του για να κοιμάται με τη Φραν Κιούμπελικ, την γλυκιά χειρίστρια ανελκυστήρων, με την οποία είναι εκείνος ερωτευμένος . Όταν ο Σέλντρεϊκ όμως παρατάει τη νεαρή γυναίκα, εκείνη προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Μπάξτερ να σώσει τη γυναίκα των ονείρων του, χάνοντας πιθανότατα τη δουλειά του.
Σκηνοθεσία: Billy Wilder, Σενάριο: Billy Wilder, I.A.L. Diamond, Ερμηνεύουν: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray και Ray Walston.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

TWO LANES - Closer (Official Video)

 

Popular Posts