Το πεπόνι είναι από τα ωραιότερα καλοκαιρινά φρούτα. Τρώγεται ακόμη και με φέτα ενώ γίνεται ένα πενταντόστιμο παγωτό με 5 μόνο υλικά.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πεπόνι
• 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 100 γρ. ζάχαρη
• χυμό ενός λεμονιού
• 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
• 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
• 100 γρ. ζάχαρη
• χυμό ενός λεμονιού
• 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και το γιαούρτι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει το πεπόνι.
2. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσουν ανακατεύοντας στο μεταξύ για να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού.
3. Τοποθετούμε το δοχείο στη κατάψυξη και μετά από μια ώρα το ξαναβγάζουμε, το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε πίσω στη κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές ανά ώρα.
2. Σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσουν ανακατεύοντας στο μεταξύ για να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει τη ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού.
3. Τοποθετούμε το δοχείο στη κατάψυξη και μετά από μια ώρα το ξαναβγάζουμε, το ξαναχτυπάμε και το ξαναβάζουμε πίσω στη κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε για 3-4 φορές ανά ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου