Υλικά συνταγής
- 800γρ. ψαρονέφρι
- 2 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, σκόρδο, μέλι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε φέτα με το μείγμα. Σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βάζουμε σε ταψί τα λαχανικά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψαρονέφρι και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο το κρέας να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό με θυμάρι και λεμόνι.
Αυτό το ήξερες
Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου