menu

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Η συνταγή της ημέρας: Ψαρονέφρι καρέ με λαχανικά στο φούρνο




Υλικά συνταγής
  • 800γρ. ψαρονέφρι
  • 2 κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής


  1. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, σκόρδο, μέλι, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκατοστών. Αλείφουμε κάθε φέτα με το μείγμα. Σκεπάζουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βάζουμε σε ταψί τα λαχανικά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μαρινάδας. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψαρονέφρι και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο το κρέας να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό με θυμάρι και λεμόνι.

Αυτό το ήξερες

Το χοιρινό κρέας είναι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης B1 ή θειαμίνης, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts