menu

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ο ορισμός του White Christmas. Λαπωνία, Φινλανδία


Λαπωνία, Φινλανδία
Αν πρόκειται να ταξιδέψει κάποιος για να δει χιόνι φέτος τα Χριστούγεννα, γιατί να μην ζήσει όλο το πακέτο; Σύμφωνα με τους Φινλανδούς, ο Άγιος Βασίλης ζει σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό στον Αρκτικό Κύκλο, το Ροβανιέμι, και μπορεί κάποιος να τον συναντήσει, να δει ταράνδους, να κάνει έλκηθρο και φυσικά να απολαύσει το χιονισμένο λευκό τοπίο. Μπόνους, το Βόρειο Σέλας, αν καταφέρετε και το πετύχετε στον ουρανό να προσθέτει κάτι μαγικό στην ατμόσφαιρα.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Το χειμώνα, η θερμοκρασία της ισλανδικής πρωτεύουσας πέφτει στους -2 βαθμούς τη νύχτα, που σημαίνει ότι αν θέλετε να ζήσετε παγωμένα και χιονισμένα Χριστούγεννα, το Ρέικιαβικ είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη επιλογή. Σημειώστε, βέβαια, ότι τον Δεκέμβριο έχει αρκετό αέρα, γι’ αυτό γεμίστε βαλίτσες με χοντρά ρούχα και κινηθείτε βόρεια για να μεγαλώσετε την πιθανότητα να δείτε κι από εδώ το Βόρειο Σέλας.

Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο
Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας έχει μεγάλη πιθανότητα να ντυθεί στα άσπρα φέτος τα Χριστούγεννα και παρ’ όλο που συχνά επισκιάζεται από το Εδιμβούργο, είναι ένας πανέμορφος προορισμός γι’ αυτή την εποχή. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές την κατακλύζουν μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου και σε κάθε γωνιά «κρύβεται» μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία όπως παντομίμες, θεατρικές παραστάσεις και χριστουγεννιάτικα εδέσματα. Όχι πολύ μακριά από τη Γλασκώβη, το Αμπερντίν, το Νταντί και το Εδιμβούργο έχουν επίσης καλές πιθανότητες για Χριστούγεννα ντυμένα στα λευκά.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία
Παρ’ όλο που οι περισσότεροι βγάζουν εισιτήρια για Βιέννη στις γιορτές, η μικρότερη αυστριακή πόλη του Σάλτσμπουργκ είναι το ίδιο μαγευτική και με ίση πιθανότητα… χιονιού στις γιορτές. Συν τοις άλλοις, είναι διάσημη ως η γενέτειρα του Μότσαρτ, αλλά και ως ο τόπος γυρισμάτων της «Μελωδίας της Ευτυχίας», με τους στολισμούς και τα χριστουγεννιάτικα φώτα να λάμπουν παντού αυτή την εποχή. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές γεμίζουν τις κεντρικές πλατείες, όπως και την αυλή του Κάστρου Hohensalzburg, κι αν θέλετε εγγυημένο χιόνι, μπορείτε να πάτε σε ένα από τα δεκάδες κοντινά χιονοδρομικά.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία
Το χιόνι τον Δεκέμβριο στη Βουδαπέστη είναι ήπιο, αλλά συχνό, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει κάποιος τα Χριστούγεννα όπως τα φαντάζεται, χωρίς τόσο επιβαρυμένο καιρό. Πέρα από το χιόνι, όμως, η Βουδαπέστη υπόσχεται αξέχαστα Χριστούγεννα με τα σπα και τα λουτρά της, τα οποία σας υπόσχονται χαλάρωση. Κι αφού ξεκουραστείτε, η βόλτα στις χριστουγεννιάτικες αγορές, το παιχνίδι στο παγοδρόμιο στο κεντρικό πάρκο της Βουδαπέστης και η βαρκάδα στον Δούναβη επιβάλλονται.

Μόσχα, Ρωσία
Ετοιμαστείτε για χιόνι και πιθανόν τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που έχετε ζήσει στη ζωή σας, πακετάρετε ό,τι πιο χοντρό έχετε και να είστε σίγουροι ότι τα Χριστούγεννα στη Μόσχα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Κατά τον Δεκέμβριο, η θερμοκρασία ανεβαίνει σπάνια πάνω από το 0 και η Κόκκινη Πλατεία μεταμορφώνεται σε μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά, σε ένα θέαμα που θα σας βάλει για τα καλά στο κλίμα. Αν και το μέρος που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος οπωσδήποτε από μέσα Δεκεμβρίου έως μέσα Ιανουαρίου είναι η κοντινή πλατεία Manezh, όπου πραγματοποιείται και το ταξίδι στα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό, ρώσικο χριστουγεννιάτικο πανηγύρι με μοντέρνες ιδέες που θεωρείται το πιο γραφικό φεστιβάλ της Μόσχας και ένα από τα μεγαλύτερα πρωτοχρονιάτικα του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Supertramp - It's Raining Again

 

Popular Posts