menu

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ενήλικοι στην Αίθουσα: Στο Φεστιβάλ της Βενετίας προβλήθηκε η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά


Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε για την «ιδιαίτερα πρωτότυπη συμβολή του στην καινοτομία του σύγχρονου κινηματογράφου» από το Φεστιβάλ της Βενετίας όπου ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία, με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ελλάδα. 

Στον 86χρονο δημιουργό του «Z» και του «Αγνοούμενου» απονεμήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου το βραβείο Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmaker.
Στο Φεστιβάλ προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα, εκτός συναγωνισμού, η νέα ταινία του Γαβρά, το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» που βασίζεται στο βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και αφορά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους το 2015.
«Υπάρχουν πολλές μπερδεμένες πολιτικές στην Ευρώπη, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποσαφηνιστούν, όχι με τον τρόπο που ξεκαθαρίζονται τα τελευταία χρόνια»«, σχολίασε ο Γαβράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στις ανησυχίες για την άνοδο του λαϊκισμού. «Ελπίζω πως όλα αυτά θα αλλάξουν», πρόσθεσε.
Στη 76η Μόστρα βρέθηκε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη Δανάη Στράτου, για την πρεμιέρα της ταινίας «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του πρώην ΥΠΟΙΚ.
Ο κ. Βαρουφάκης και η σύζυγός του πόζαραν χαμογελαστοί στην πρεμιέρα της ταινίας του Κώστα Γαβρά, που παρουσιάζεται στο διάσημο Φεστιβάλ της Βενετίας εκτός συναγωνισμού. Στο πλευρό τους φωτογραφήθηκαν τα «alter ego» τους, οι ηθοποιοί που τους ερμήνευσαν στο φιλμ, Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο, άλλοι συντελεστές του καστ και φυσικά ο σκηνοθέτης, Κώστας Γαβράς.
Το Ενήλικοι στην Αίθουσα, η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, έχει το πρώτο της trailer και ετοιμάζεται να ξεκινήσει και την πορεία της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Χρήστος Λούλης υποδύονται Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη και η ταινία μας μεταφέρει στο κλίμα του πρώτου μισού του 2015 μέχρι τη στιγμή του δημοψηφίσματος.
Στο πρώτο trailer βλέπουμε και την οπτική που ακολουθεί η ταινία, με την κάμερα να είναι στην ουσία τα μάτια του Γιάνη Βαρουφάκη και το πως είδε εκείνος την αντιμετώπιση των Ευρωπαίων εταίρων όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.

Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε απ΄αυτό που βλέπουμε, είναι η ερμηνεία του Χρηστού Λούλη. Ταιριάζει ούτως ή άλλως στον ρόλο, αλλά έκανε και τρομερή δουλειά στην προσέγγιση του. Είναι πραγματικά σαν να ακούς τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέµης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα
Φιλική Συμμετοχή: Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς
Παραγωγή: Μισέλ Ρέι Γαβράς και Αλεξάντρ Γαβράς
Συμπαραγωγή: Μπραχίμ Τσιούα και Μάνος Κρεζίας
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά
Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Μοντάζ: Κώστας Γαβράς και Λάμπης Χαραλαμπίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts