Το φθινόπωρο το τραβάει το κρασάκι του. Όπως και όλες οι εποχές, με την καθεμιά να έχει τα δικά της ταιριαστά κρασιά.
Είναι σύνηθες για πολλούς, όταν οι εποχές αλλάζουν, να αλλάζουν και οι προτιμήσεις στο κρασί. Τα τραγανά λευκά και ροζέ που θέλουμε το καλοκαίρι δίνουν τη θέση τους σε πιο έντονα κόκκινα το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ως συνήθως, η προσωπική προτίμηση είναι πάνω από όλα, αλλά εμείς θα σας δώσουμε και κάποιες γενικές προτάσεις για το σερβίρισμα του κρασιού ανάλογα με τις εποχές.
Κρασιά για το φθινόπωρο
Τα γεμάτα λευκά και τα ελαφρά έως μετρίου σώματος ερυθρά είναι το τέλειο συμπλήρωμα για τους πιο δροσερούς καιρούς και τα φθινοπωρινά πιάτα.
Τα γεμάτα λευκά και τα ελαφρά έως μετρίου σώματος ερυθρά είναι το τέλειο συμπλήρωμα για τους πιο δροσερούς καιρούς και τα φθινοπωρινά πιάτα.
Τα αγαπημένα μας κρασιά για το φθινόπωρο
Ασύρτικο βαρέλι
Μοσχοφίλερο (με οινολάσπες)
Βιδιανό βαρέλι
Viognier
Βαρελίσιο Chardonnay
Ελαφρά ερυθρά χαρμάνια
Cabernet Franc
Merlot
Sparkling Wine
Τα γεμάτα κόκκινα είναι ιδανικά για τον χειμώνα, καθώς συνδυάζονται πολύ καλά με πιο έντονα πιάτα. Επίσης, οι σαμπάνιες, τα αφρώδη κρασιά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και την περίοδο των γιορτών.
Τα αγαπημένα μας κρασιά για το χειμώνα
Ξινόμαυρο
Αγιωργίτικο βαρέλι
Μαυροτράγανο
Malbec
Syrah
Zinfandel
Cabernet Sauvignon
Μπορντό
Oaked Chardonnay
Σαμπάνιες/Αφρώδη κρασιά
Τα ελαφρύτερα, αρωματικά κρασιά μας δροσίζουν όταν αρχίζουν να ανεβαίνουν σταδιακά οι θερμοκρασίες και μας προετοιμαζόμαστε για το καλοκαίρι. Συνδυάζονται καλά με τα ελαφρύτερα πιάτα της ανοιξιάτικης περιόδου.
Τα αγαπημένα μας κρασιά της άνοιξης
Μαλαγουζιά
Μοσχοφίλερο
Μοσχάτο
White Blend
Chenin Blanc
Pinot Grigio
Riesling
Unoaked Chardonnay
Pinot Noir
Rosé
Τα τραγανά λευκά κρασιά και ροζέ είναι ιδανικά για να σβήνουν τη δίψα μας το καλοκαίρι, αλλά και τα ελαφρώς δροσισμένα, ελαφρά κόκκινα είναι επίσης ευχάριστα.
Αγαπημένα καλοκαιρινά κρασιά
Μαλαγουζιά
Βιδιανό
Κυδωνίτσα
Μοσχοφίλερο
Ασύρτικο δεξαμενής
Σαββατιανό
Ντεμπίνα
Sauvignon Blanc
Pinot Grigio
Verdejo
Riesling
Chardonnay χωρίς βαρέλι
Λευκά χαρμάνια
Rosé
Ελαφρά ερυθρά χαρμάνια
Αγιωργίτικο δεξαμενής
Pinot Noir
Merlot
Εάν σερβίρετε σε εξωτερικούς χώρους, κρατήστε το κρασί σας δροσερό σε ένα μείγμα πάγου και νερού και θυμηθείτε ότι ο πάγος μόνος του δεν ψύχει καλά το κρασί. Είναι επίσης χρήσιμο να κρατήσετε το μπουκάλι κρασιού μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, ειδικά εάν απολαμβάνετε ένα κόκκινο κρασί, το οποίο μπορεί να «μαγειρευτεί» εάν ανέβει πολύ η θερμοκρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου