menu

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Αυτό είναι το ποτό του καλοκαιριού


Οι ειδικοί του krasiagr.com προτείνουν… σαμπάνια με παγάκια.

Για χρόνια, ο Bill Murray απολαμβάνει ένα ανορθόδοξο αλκοολούχο ποτό: σαμπάνια σε πάγο. «Ο τρόπος που θέλω να την πιω είναι σε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο, επειδή η σαμπάνια ποτέ δεν είναι αρκετά κρύα», είπε κάποτε ο ηθοποιός.
Φυσικά, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους αιώνες παράδοσης και τις συμβουλές των παραγωγών της Champagne, οι οποίοι από καιρό πίστευαν ότι το κρασί έχει μια πληρότητα και αρμονία που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι με τον σωστό τρόπο. Το να αραιώσουν τις γεύσεις και τα αρώματα με πάγο ήταν λάθος.

Αποδεικνύεται, όμως, ότι ο κ. Murray ήταν ένας trendsetter, αφού τώρα ακολουθούν κι άλλοι την τακτική του. Σε μεγάλες εκδηλώσεις όπως το Coachella, το τουρνουά τένις στην Indian Wells της Καλιφόρνια κ.ο.κ, οι παρευρισκόμενοι πίνουν αυτό ακριβώς το ποτό.
Ο οδηγός της τάσης είναι η Moët, παραγωγός σαμπάνιας. Ο Benoît Gouez, chef de cave (cellar master) της εταιρείας, δήλωσε ότι οι συνάδελφοί του παρατήρησαν ότι οι πωλήσεις της σαμπάνιας υποχωρούσαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Εμπνευσμένο από τους jet-setters στο Νότο της Γαλλίας, οι οποίοι, όπως και ο κ. Murray, συνηθίζουν να βάζουν πάγο στη σαμπάνια τους (το ποτό ονομάζεται a piscine), ο κ. Gouez συνέλαβε την Moët Ice Impérial, μια σαμπάνια σχεδιασμένη ειδικά για να καταναλώνεται με παγάκια.
Η σύνθεσή της περιλαμβάνει 40-50% Pinot Noir, 30-40% Pinot Meunier και 10-20% Chardonnay, με το 20-30% να προέρχεται από επιλεγμένα reserve wines. Το dosage είναι 45g/lt.
H σαμπάνια αυτή δημιουργήθηκε ειδικά για να καταναλώνεται στο «Φως της Ημέρας», ξεκινώντας την εμφάνισή της από τα beach clubs του Acapulco, Rio de Janeiro, Miami και Saint-Tropez, μέχρι τα VIP rooftop terraces του L.A. και του Σίδνεϊ και τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο και την Καραϊβική.
«Θεωρείται κυρίως ένα ποτό για πάρτι» είπε ο κ. Gouez. «Οι νέες γενιές αναζητούν περισσότερη ελευθερία, μια πιο απλή προσέγγιση».
Παρ’ όλο που η MoëtIce κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι πήρε πολλή δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια. Μετά την επιτυχία της Moet Ice η Moët εισήγαγε επίσης ένα δεύτερο παγωμένο κρασί, την Ice Impérial Rosé.
Καθώς οι πότες όπως ο κ. Murray παρατήρησαν, ο πάγος στη σαμπάνια αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της αφυδάτωσης,ειδικά το καλοκαίρι.
Όσον αφορά την ποσότητα του πάγου που προσθέτουμε στο ποτήρι δεν πρέπει να κάνουμε υπερβολές. Τρία με τέσσερα παγάκια είναι αρκετά και όχι τριμμένος πάγος ο οποίος «νερώνει» πολύ γρήγορα τη σαμπάνια και αλλοιώνει τον χαρακτήρα της. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μια φέτα μάνγκο ή γκρέιπφρουτ και ένα κλωναράκι μέντας ή δυόσμου. Στην υγειά μας!
Πηγή: www.krasiagr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts