menu

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Πήγαινε με πίσω στον χρόνο, μ' αρέσει η μουσική από το παρελθόν...


Στις παλαιότερες δεκαετίες και συγκεκριμένα στα 60's και στα 70's υπήρχε ουσιαστικά περιορισμός στην περίοδο που μπορούσαν να προσεγγίσουν οι φίλοι της μουσικής των συγκεκριμένων δεκαετιών.


Δηλαδή δεν υπήρχε περίπτωση να ακούσει κάποιος, εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων, τραγούδια από τις δεκαετίες του 1910, 1920 και σε σημαντικό βαθμό και αυτής του '30.

Στην δεκαετία του '60 υπήρχε μία εκπομπή στον Αμερικάνικο που έπαιζε τραγούδια από την δεκαετία του '40, ενώ στα 70's χώρο είχαν βρει τραγούδια από την δεκαετία του '50.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει εντελώς, ο φίλος της μουσικής, ανεξάρτητα από την ηλικία του, πάει εύκολα στην δεκαετία του '60 και ακόμα πιο συχνά στην δεκαετία του '70 και αυτό επειδή δεν υπάρχουν οι συνταρακτικές αλλαγές που συνέβαιναν τότε στην μουσική.

Ίσως φαίνεται υπερβολικό σε όσους δεν είναι συνηθισμένοι σε ανάλογες σκέψεις, αλλά όσα τραγούδια ξεχώρισαν από το μακρινό παρελθόν, είναι πια κομμάτι της κλασικής μουσικής και κάπως έτσι θα τα αντιμετωπίζουν ύστερα από 100-150 χρόνια.

Δεν μιλάω με την λογική του ότι αφού δεν θα ζούμε, μπορώ να λέω και να γράφω ότι θέλω, εμείς εντάσσουμε σήμερα στην κλασική μουσική ήχους που είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, το ίδιο θα γίνει και στο μέλλον για όσους δεν έχουν ζήσει τους Pink Floyd, Beatles και άλλους. 

Απολαύστε λοιπόν τις αναμνήσεις σας, πλουτίστε τις γνώσεις σας με ήχους από το παρελθόν που δεν ξέρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts