menu

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Τι Τρώμε στον Καύσωνα;


Το σίγουρο είναι ότι τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού καλό είναι να απέχουμε από βαριά γεύματα, πλούσια σε λιπαρά και να επιλέγουμε πιο δροσερές επιλογές, όπως οι παρακάτω.
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο κ.ο.κ. είναι ενυδατικά, είναι δροσερά και ελαφριά ως επιλογές για γεύματα τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού, συν του ότι είναι πλούσια σε ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
Ψάρια και θαλασσινά: Το κρέας δεν μοιάζει δελεαστικό όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και μια καλή εναλλακτική είναι τα ψάρια. Δεν είναι μόνο πιο ελαφριά στην κατανάλωση από τα κρέατα, αλλά ταυτόχρονα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά και μας παρέχουν απαραίτητη πρωτεΐνη προκειμένου να διατηρούμε την ενέργειά μας μέσα στην ημέρα. Προτιμήστε τα στον ατμό ή στη σχάρα κι όχι τηγανητά ή επιλέξτε τα... ωμά σε σούσι.
Ολική άλεση: Σχεδόν όλα τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, το οποίο έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τους μυς και τα νευρικά κύτταρα, συν του ότι αυξάνει την απορρόφηση ασβεστίου στο αίμα. Έτσι, εκτός του ότι μας χαλαρώνει, συμβάλλει στη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στον οργανισμό.
Κρύες σούπες: Η απάντηση στις ζεστές σούπες του χειμώνα είναι το γκασπάτσο με ντομάτα και διάφορα λαχανικά στην δροσερή τους εκδοχή. Καταναλώστε τες δροσερές και φυλάξτε τες για τα καυτά καλοκαιρινά μεσημέρια ή απογεύματα που δεν «κατεβαίνει» τίποτα από τη ζέστη.
Φρούτα: Υπάρχουν φρούτα (και λαχανικά) που ξεπερνούν το 90% στην περιεκτικότητά τους σε νερό, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, οι φράουλες κ.ά., τα οποία αν μάλιστα τα προτιμάμε και δροσερά, προσφέρουμε στον εαυτό μας το κατάλληλο δροσιστικό, ενυδατικό γεύμα.
Φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό, δροσερούς χυμούς, παγωμένο τσάι και να μην εκτίθεστε στον ήλιο και στη ζέστη αν δεν είναι άκρως απαραίτητο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Röyksopp, Susanne Sundfør - Oh, Lover

Popular Posts