menu

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Οι αντίπαλοι του Σαββόπουλου και ο διάλογος των νεκρών


Είναι γνωστό ότι η παραπλάνηση του κοινού με ψεύτικες ειδήσεις ή η εμφύτευση στην κοινή γνώμη απόψεων που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, είναι μία τέχνη που δεν την κατέχουν όλοι οι άνθρωποι, το ζούμε συχνά και το πληρώνουμε καθημερινά.

Όλοι γινόμαστε εύκολα θύματα της υπερβολής γιατί αυτό μας προκαλεί το ενδιαφέρον, δεν είναι τυχαίο το ότι οι σελίδες που γράφουν υπερβολικά ψέματα είναι από τις πρώτες σε επισκεψημότητα.

Τις τελευταίες μέρες οι δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου  'άναψαν τα λαμπάκια' στο σύστημα αυτών που μόνιμα αμφισβητούν τα πάντα.


Έχω πάγια τακτική να μην ασχολούμαι με όσα είπαν ή έκαναν κάποτε άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι πια στη ζωή, όμως αντίθετα με μένα η ίδια καραμέλα είναι στο στόμα αυτών που θέλουν να μειώσουν την αξία του Σαββόπουλου, αυτό είπε ο τάδε κριτικός ο οποίος δεν ζει πια, και τον οποίο παρουσιάζουν σαν να ήταν ο μεγαλύτερος των κριτικών, θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλλω, όσο για τους καλλιτέχνες που έχουν πει κάποτε κάτι εναντίον του, οι ίδιοι άλλες φορές τον έχουν αποθεώσει..  

Ένας χρήστης του Facebook που προφανώς κατέχει το μηχανισμό προώθησης μηνυμάτων σε άλλες σελίδες, έγραψε, παραθέτοντας τα δικά του παραδείγματα το γιατί ο Σαββόπουλος είναι απλά ένας μεγάλος αντιγραφέας του Bob Dylan.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να απαντήσω σ'αυτά που γράφει, υπάρχουν μερικές σωστές σκέψεις, αλλά τα περισσότερα είναι απλά κακιούλες από κάποιον ο οποίος προφανώς το δυνατό του σημείο δεν είναι η μουσική, αλλά η πολιτική.

Η αιώνια καραμέλα των πικραμένων στην χώρα μας είναι το ότι ο Σαββόπουλος είναι ατάλαντος και αντιγραφέας κι' αυτό επειδή το έγραψε κάποιος στο fb και του επιτέθηκε ένας κριτικός στην τηλεόραση με σκοπό να προκαλέσει το κοινό

Αυτοί που σχολιάζουν αρνητικά τον Διονύση, άντε να είναι 200, αυτοί που τον επικροτούν όμως είναι περισσότεροι από 4000 σε θέματα που παρακολούθησαν αρκετές χιλιάδες, υπάρχουν δε και τουλάχιστον 100 σχόλια υπέρ του.

Αυτά που κατηγορεί ο χρήστης του facebook τον Σαββόπουλο, γράφονται εδώ και δεκαετίες εναντίον του Bob Dylan που τον κατηγορούν ότι τα περισσότερα τραγούδια του είναι αντιγραφή, ειδικά οι στίχοι του.

Όλοι μας διαβάζουμε και παίρνουμε ιδέες από διάφορες πηγές, αυτό κάνει ένας ταλαντούχος άνθρωπος, αξιοποιεί αυτά που μαθαίνει με το ταλέντο του.

Σας θυμίζω τι έχει πει ο Μάνος Χατζιδάκις: Οι ατάλαντοι δανείζονται, οι ταλαντούχοι κλέβουν.


Το 2010 η Joni Mitchell έκανε ολόκληρο πόλεμο εναντίον του Dylan τον οποίο αποκάλεσε ακριβώς με τους χαρακτηρισμούς που δίνουν τώρα όσοι δεν συμπαθούν τον Σαββόπουλο. σας παραθέτω σχετικά άρθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts