menu

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Ταινίες της εβδομάδας (26/7/2019)


Η Adèle Exarchopoulos πρωταγωνιστεί σε ένα κωμικό δράμα με πάθος και σασπένς, ενώ ο Don Johnson σχεδιάζει μια εξαιρετικά τολμηρή ληστεία.

«Sex και ψυχανάλυση» (Sibyl)
Η Σιμπίλ είναι μια ψυχοθεραπεύτρια που έχει κουραστεί να κάνει αυτή τη δουλειά και αποφασίζει να τα παρατήσει και να επιστρέψει σε αυτό που την παθιάζει όσο τίποτα, την συγγραφή. Όμως η τελευταία της ασθενής, η Μαργκό, μια μπερδεμένη ανερχόμενη ηθοποιός αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πηγή έμπνευσης για το βιβλίο της. Ενθουσιασμένη σε βαθμό εμμονής, η Σιμπίλ  εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην θυελλώδη ζωή της Μαργκό.
Σκηνοθεσία: Justine Triet, Σενάριο: Arthur Harari, David H. Pickering και Justine Triet, Ερμηνεύουν: Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Gaspard Ulliel και Sandra Hüller.

«Η Ληστεία της Μαφίας» (Vault)
1975. Μία συμμορία από μικροεγκληματίες αποπειράται να κάνει τη μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της Αμερικής, κλέβοντας πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια από τη μαφία στην πιο μικρή πολιτεία των ΗΠΑ, το Ρόουντ Άιλαντ.
Σκηνοθεσία: Tom DeNucci, Σενάριο: Tom DeNucci και B. Dolan, Ερμηνεύουν: Theo Rossi, Clive Standen, Samira Wiley και Don Johnson.


«Ποια νομίζεις ότι είμαι» (Celle que vous croyez)
Η Κλερ είναι μία χωρισμένη μητέρα δύο παιδιών και καθηγήτρια πανεπιστημίου, η οποία μόλις έχει χωρίσει από τον νεαρό εραστή της, Λουντό. Στο διαδίκτυο, όμως, έχει επινοήσει μία άλλη, πιο επιθυμητή περσόνα για να κατασκοπεύσει τον πρώην της: αυτή είναι η Κλάρα, μία όμορφη και ξέγνοιαστη 20άρα, που σύντομα θα γνωριστεί με τον φίλο και βοηθό του Λουντό, Άλεξ. Η επικοινωνία τους ξεκινά αθώα, γρήγορα όμως η έλξη τους είναι ακαταμάχητη και ο Άλεξ πιέζει την Κλερ να συναντηθούν από κοντά. Εγκλωβισμένη στο πλασματικό της «πρόσωπο», η Κλερ είναι σε αδιέξοδο. Πού, όμως, σταματά το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Σκηνοθεσία: Safy Nebbou, Σενάριο: Safy Nebbou και Julie Peyr, Ερμηνεύουν: Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil και Marie-Ange Casta.

«Polaroid»
Η μοναχική έφηβη Μπερντ Φίτσερ δεν έχει ιδέα για τα κρυφά μυστικά που τυλίγουν τη vintage Polaroid φωτογραφική μηχανή που βρήκε τυχαία. Σύντομα θα ανακαλύψει ότι όλοι όσοι φωτογραφίζει βρίσκουν τραγικό θάνατο. O εφιάλτης μόλις ξεκίνησε.
Σκηνοθεσία: Lars Klevberg, Σενάριο: Blair Butler, Ερμηνεύουν: Kathryn Prescott, Tyler Young, Samantha Logan και Keenan Tracey.

«Cuba Libre»
Δύο παιδιά με βιβλικά ονόματα, ο Συμεών και ο Σαμουήλ, δύο παιδιά Αφροκουβανικής καταγωγης, καθαροί «σπίθες» και οι πιο έξυπνοι στην τάξη τους, γίνονται οι βασικοί αφηγητές και οι ανθρώπινες πηγές όλων των δραματικών γεγονότων του Ισπανο-Kουβανο-Aμερικανικού πολέμου τον 19ο αιώνα.
Σκηνοθεσία και σενάριο: Jorge Luis Sanchez,  Ερμηνεύουν: Christian Sánchez, Alejandro Guerrero, Jo Adrian Haavind και Isabel Santos.

«Η Γνωριμία της Σάρκας» (Carnal Knowledge)
Ο Τζόναθαν, ένας επιτυχημένος δικηγόρος και ο Σάντι, ένας γιατρός, έχουν εντελώς αντίθετες προσωπικότητες. Ο Τζόναθαν έχει την εντύπωση ότι το σεξ είναι ισοδύναμο της αγάπης και περνά τη ζωή του έχοντας ως σκοπό να έχει όσο το δυνατό περισσότερες σεξουαλικές κατακτήσεις, ενώ ο Σάντι ψάχνει την τέλεια γυναίκα. Οι σχέσεις των δυο φίλων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.
Σκηνοθεσία: Mike Nichols, Σενάριο: Jules Feiffer, Ερμηνεύουν: ack Nicholson, Candice Bergen, Ann-Margret και Art Garfunkel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts