menu

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Ποιες τάσεις στη γεύση θα συνεχιστούν και το 2019;


Τη χρονιά που μας πέρασε είδαμε και γευτήκαμε πολλά. Κάποια από αυτά εκτιμάμε ότι θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε και φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια στο πιάτο μας. Όπως τα παρακάτω.

Χορτοφαγικά μπέργκερ
Οι χορτοφάγοι, οι vegan, ακόμη και οι κρεατοφάγοι τα λάτρεψαν και πλέον μπορούν να τα βρουν σε διάφορα εστιατόρια στην πόλη, ακόμη και μη χορτοφαγικά. Η στροφή προς το υγιεινό, άλλωστε, επιβάλλει αποφυγή του κρέατος και στροφή προς φυτικές τροφές, που σημαίνει ότι τα μπέργκερ από ρεβίθια, μανιτάρια, φακές κ.ο.κ. είναι ό,τι πρέπει.
Ζωμός κόκαλου
Φημίζεται για το κολλαγόνο του και οι λάτρεις της σούπας εκεί έξω τον εκθειάζουν για τις αναζωογονητικές και γευστικές του ιδιότητες. Αν και δεν είναι κάτι νέο, αφού το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας κι ακόμη πιο πίσω, τα τελευταία χρόνια, με το τρεντ του κολλαγόνου έχει επιστρέψει δυναμικά και μάλλον ήρθε για να μείνει.
Πιάτα εμπνευσμένα από street food
Το 2018 πολλά χαρακτηριστικά street food φαγητά, όπως η τεμπούρα, τα ντάμπλινγκ κ.ο.κ. βρήκαν το δρόμο τους σε πιάτα και έστρεψαν τα φώτα πάνω τους.
Αρχαίοι σπόροι
Όπως φανερώνει και το όνομά τους, οι αρχαίοι σπόροι όπως η σπέλτα, ο αμάρανθος, το καμούτ κ.ο.κ. έκαναν comeback το 2018 και δεν θα φύγουν τόσο εύκολα από το πιάτο μας.
Λαχανικά σε μορφή ζυμαρικών
Σπαγγέτι από κολοκύθι, νουντλς γλυκοπατάτας, ζυμαρικά από καρότο, όλα έκαναν θραύση το 2018 και αναμένεται να συνεχίσουν.
Ράμεν
Ιαπωνικός ζωμός με νουντλς, κρέας ή ψάρι, σάλτσα σόγιας ή miso και διάφορα τόπινγκ που την απογειώνουν. Μέσα στο 2018 η φήμη της διαδόθηκε και στην Αθήνα και θα τη βρείτε στο μενού διαφόρων ασιατικών εστιατορίων.
Κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής
Και πάλι εδώ παίζει ρόλο η στροφή στην «ποιότητα» των τελευταίων χρόνων και το μοσχάρι ελευθέρας βοσκής δίνει κρέας πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3, ενώ ταυτόχρονα έχει λιγότερο λίπος από το συμβατικό. Αν και πιο ακριβό, προτιμάται από περισσότερους και θα συνεχίσει να είναι ψηλά στις προτιμήσεις.
Poke
Έρχεται από την κουζίνα της Χαβάης και είναι ουσιαστικά σαλάτα με ωμό ψάρι που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.
Pho
Αν σας αρέσει το ράμεν, η πιθανότητα είναι να αγαπάτε και το pho, που αποτέλεσε trend μέσα στο 2018 σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια νόστιμη σούπα από το Βιετνάμ που περιέχει ζωμό, νουντλς ρυζιού, βότανα και κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts