menu

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Το Οινόραμα ξεκινά


Η μεγαλύτερη έκθεση για το ελληνικό κρασί πραγματοποιείται και φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, στο κέντρο της Αθήνας.

Για 3 ημέρες, το Σάββατο 2/3. την Κυριακή 3/3 και τη Δευτέρα 4/3, το Οινόραμα θα φέρει μαζί με την Άνοιξη και το κρασί στο Ζάππειο, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του.

Είκοσι πέντε χρόνια από το λανσάρισμα του, το Οινόραμα (διοργάνωση Vinetum) δεν είναι πλέον μία συμβατική έκθεση, αλλά μία πολυεπίπεδη πλατφόρμα επικοινωνίας για την πολυδιάστατη προβολή των εκθεμάτων της, σε διάφορα κοινά-στόχους. Ταυτόχρονα, προβάλλει αποτελεσματικά εταιρείες και πρόσωπα πίσω από το κρασί, καθώς και τη φιλοσοφία τους, τόσο εντός έκθεσης, όσο και διαδικτυακά, μέσω δυναμικής παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα, που κάθε χρόνο εντείνονται περαιτέρω.
Η έκθεση ανοίγει και φέτος τις πόρτες του σε μερικές επιλεγμένες εταιρείες αμπελοοινικού εξοπλισμού́, που επιθυμούν να στηρίξουν με την παρουσία τους το ελληνικό́ κρασί (Οινοτεχνία). Η παρουσία αυτή σε κεντρικό́ σημείο της έκθεσης εμπλουτίζει το Οινόραμα και δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες του συγκεκριμένου κλάδου να κάνουν ουσιαστικές επαφές με οινοποιούς-εκθέτες, αλλά́ και με τους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης. (δείτε εδώ τους εκθέτες)
Ανάμεσα στους εκθέτες από τις πολλές χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης, επαγγελματίες (ανάμεσά τους και δεκάδες ξένοι) και οινόφιλους καταναλωτές, στο Οινόραμα αναμένονται και φέτος δεκάδες αγοραστές οίνων και οινοχόοι από σημαντικές οινικές αγορές του εξωτερικού.
Στο πλαίσιο της έκθεσης, μάλιστα, μεταξύ άλλων, η οινοποιία Μπουτάρη οργανώνει 4 μοναδικά Boutari Stand Up Tastings, συμπληρώνοντας φέτος 140 Χρόνια στον οινικό χώρο.
Οι διάφορες καινοτομίες που έγιναν από το 2015 έως και πέρυσι (Αίθουσα Οινικών Αποκαλύψεων, Discover Greek Wines/Πλατεία Γευσιγνωσίας©, Τα Ελαιόλαδα των Οινοποιών κ.ά.) συνεχίζουν να υποστηρίζονται και φέτος, στο Οινόραμα, όπου και πάλι θα υφίσταται υψηλής αισθητικής αίθουσα Παράλληλων Εκδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, η «Πλατεία Γευσιγνωσίας©» του Οινοράματος αποτυπώνει αντιπροσωπευτικά τον οινικό χάρτη της Ελλάδας, όσον αφορά ποικιλίες αμπέλου, προελεύσεις, στυλ κρασιών κ.ά. και απευθύνεται σε έλληνες και ξένους επαγγελματίες (είσοδος μόνον για επαγγελματίες και πορωμένους οινόφιλους καταναλωτές, με την αγορά επιπλέον εισιτηρίου ή ειδικής VIP πρόσκλησης).
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των Οινικών Αποκαλύψεων, μικρά, λιγότερο γνωστά ή και πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία, αφανείς ποικιλίες «φυσικά κρασιά», για επαγγελματίες και οινόφιλους που αναζητούν το διαφορετικό και θέλουν να... «προβλέψουν» το οινικό μέλλον.
Info
Οινόραμα 2019
2,3,4/3 στο Ζάππειο Μέγαρο
Σαββατοκύριακο για καταναλωτές και επαγγελματίες, 10:00-19:00
Δευτέρα μόνο για επαγγελματίες, 10:00-19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts