menu

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ο Γάλλος τραγουδιστής απεβίωσε στα 94 του χρόνια Πέθανε ο θρύλος της μουσικής Σαρλ Αζναβούρ


Ο Γάλλος τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών.
Γεννήθηκε στο Παρίσι στις 22 Μαΐου του 1924. Ήταν αρμενικής καταγωγής και το πραγματικό του όνομα ήταν Βαγινάκ Αζναβουριάν. Γιος του Μικαέλ Αζναβουριάν, σπουδαίου βαρύτονου από την Τυφλίδα, και της ηθοποιού Κναν Μπαγδασαριάν, από την Τουρκία.

Λαμβάνοντας τα πρώτα μαθήματα μουσικής από τους γονείς του, από την ηλικία των μόλις πέντε ετών συμμετείχε σε παραστάσεις βαριετέ συνοδεύοντας τον πατέρα του παίζοντας κιθάρα, και σε ηλικία εννέα ετών εγκατέλειψε το σχολείο, παρά την αντίδραση των γονιών του, προκειμένου να συνεχίσει τις καλλιτεχνικές του παραστάσεις και ως τραγουδιστής με το καλλιτεχνικό όνομα Αζναβούρ.

Σε μία από εκείνες τις παραστάσεις τον γνώρισε η Εντίθ Πιάφ η οποία και τον προσέλάβε στην καλλιτεχνική της ομάδα κατά τις περιοδείες της. Από τότε η καλλιτεχνική του εξέλιξη υπήρξε αλματώδης.

Και τα τελευταία χρόνια υπήρξε μόνιμος πρεσβευτής της Αρμενίας στην Ελβετία, με φιλικά αισθήματα στον Ελληνισμό και υπέρ της Ελλάδος όπου το χριζόταν ήταν παρών και καταπέλτης προς την Τουρκία, καλό ταξίδι άρχοντα, σε ευχαριστούμε τώρα πλέων θα είσαι στο πάνθεον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts