menu

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

St. Vincent – Masseduction


Με τον τίτλο “Masseduction”, η αμερικανίδα Anne Clark και το πέμπτο άλμπουμ της έρχεται να επαναπροσδιορίσει την ποπ μουσική σφραγίζοντας ταυτόχρονα τον ήχο της με την υπογραφή του παραγωγού Jack Antonoff.
Η ήρεμη ποπ δύναμη της αντλεί στοιχεία τόσο από τον θρυλικό David Bowie και τους Depeche Mode, δημιουργώντας, ωστόσο, το χώρο που χρειάζεται για να φιλοξενηθεί η ιδιαίτερη προσωπικότητά της και να εκφραστεί μέσα από την εσωτερικότητα ενός μοναχικού δρόμου που θα διάλεγαν οι Portshead.
Στο πρώτο single του φουτουριστικού άλμπουμ της “New York”, βλέποντας την Anne Clark σαν φιγούρα από τους Adams Family, ακούμε έναν σταθερό ήχο, όχι δυναμικό, αλλά ντελικάτο.

Μια ζεστή μελωδία χτυπάει με καρδιακό ρυθμό, οι χορδές λυγίζουν από τον συναισθηματισμό της και η φωνή της μας παρουσιάζει τον πόνο που περπατά γύρω από μια σκούρα πόλη προσπαθώντας να σβήσει την απώλεια.
Η Clark έχει δηλώσει ότι το εν λόγω κομμάτι το εμπνεύστηκε από τον θάνατο του David Bowie και πιο συγκεκριμένα από το θάνατο μιας σχέσης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχει συγκριθεί κατά καιρούς με τον θρυλικό καλλιτέχνη και τις αντίστοιχες περσόνες μέσα από τις οποίες άλλαζε την καριέρα του.
Η Anne Clark είναι ίσως και η μοναδική σύγχρονη καλλιτέχνιδα που εφαρμόζει μια τέτοια χαμελεοντική τακτική αναβιώνοντας έναν θεατράλε μύθο μέσα από το ρόλο του ήρωα με την κιθάρα, ανεξάρτητα από τις πωλήσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο Met Gala ήταν κυρίες άνω των 50, 60 και Απέδειξαν ότι το στιλ δεν έχει ηλικία

Από τις πιο διάσημες σταρ στο παγκόσμιο στερέωμα  Νικόλ Κίντμαν και  Ντέμι Μουρ  έδωσαν το «παρών» στο πιο πολυαναμενόμενο fashion event της...

Popular Posts