menu

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στο σινεμά για μία τελευταία ταινία


Αναμφισβήτητα, ο Χαγιάο Μιγιαζάκι είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς κινουμένων σχεδίων στον κόσμο. Πολλές φορές έχει συγκριθεί με τον Walt Disney, το όραμα και ο εικονογραφικός πλούτος των ταινιών του τον οδηγούν, εντούτοις πολύ μακριά. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις αφιερώνει στο δικό του, ανεξάρτητο Studio Ghibi, ενώ αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις και αρνείται τις πολλές συνεντεύξεις.


Το 2013, είχε ξαφνιάσει τους πάντες στην πρεμιέρα του «The Wind Rises» στο φεστιβάλ της Βενετίας, όταν ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από το να φτιάχνει ταινίες. Όμως σχεδόν 4 χρόνια μετά την ανακοίνωσή του αυτή, ο ταλαντούχος αυτός Ιάπωνας animator επιστρέφει για άλλη μια ταινία, η οποία είναι αφιερωμένη στον εγγονό του. 
Ο Τόσιο Σουζούκι, ο οποίος είναι ο παραγωγός της νέας ταινίας του Χαγιάο Μιγιαζάκι, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Sunday Art Gallery» και ανέφερε: «Ο Μιγιαζάκι φτιάχνει τη νέα του ταινία για τον εγγονό του. Είναι ο τρόπος του για να πει: ο παππούς θα φύγει για έναν άλλο κόσμο, αλλα αφήνει πίσω του αυτή την ταινία».
Ο 76χρονος σκηνοθέτης βραβεύθηκε το 2005 με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για το σύνολο της καριέρας του, καθώς και με τιμητικό Όσκαρ το 2014 για τη ταινία «The Wind Rises».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts