menu

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η Μόνικα Μπελούτσι γίνεται 53 ετών και παραμένει εκρηκτική


Το απόλυτο sex symbol & η σχέση με τον χρόνο
Το όνομά της έχει μετατραπεί σε πόθο για τον αντρικό πληθυσμό και για παράδειγμα προς μίμηση για το κάθε θηλυκό που σέβεται τη γυναικεία του υπόσταση. Επιτυχημένη, εκρηκτική και με μία πορεία -επαγγελματική και προσωπική- για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι, η Μόνικα Μπελούτσι, σήμερα, γιορτάζει τα 53 της χρόνια. 53 χρόνια γεμάτα ανατροπές, κινηματογραφικές επιτυχίες, φωτογραφίσεις που έμειναν στην ιστορία και έρωτες που τη στιγμάτισαν. 

Γεννημένη στις 30 Σεπτεμβρίου του 1964, στην Τσιττά ντι Καστέλλο, στην Ούμπρια της Ιταλίας, κόρη της ζωγράφου Brunella Briganti και του Pasquale Bellucci που ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρίας με φορτηγά, η Μόνικα Άννα Μαρία Μπελούτσι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, μεγαλώνει σε μία οικογένεια που δεν της λείπει τίποτα. Ανήσυχο πνεύμα και ιδιαίτερα όμορφη, αποφασίζει στα 16 της να ασχοληθεί με το μόντελινγκ ενώ φοιτούσε στο Liceo Classico. Στα 18 της ξεκινά να σπουδάζει σε σχολή Νομικής και παράλληλα συνεχίζει την ενασχόληση με τη μόδα για να βοηθήσει οικονομικά τη φοίτησή της στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Ο πολυτελής τρόπος ζωής, ωστόσο, που ήθελε να κάνει την ώθησε να παρατήσει τις δικηγορικές σπουδές. 
Το 1988 μετακομίζει στο Μιλάνο για να κυνηγήσει το όνειρό της και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ, την ίδια περίοδο που το μικρόβιο της υποκριτικής αρχίζει να της μπαίνει στο μυαλό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1992, έρχεται και η παρθενική της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη μέσα από την ταινία «Dracula». Η μελαχρινή πληθωρική γυναίκα, που ενσάρκωνε μία γυμνόστηθη βρικόλακα που μυεί τον Κιάνου Ριβς στην διψασμένη ζωή του βαμπίρ, τραβά τα βλέμματα και κάνει τον Τύπο να μιλά για εκείνη. 
Οι συμμετοχές σε φιλμ συνεχίζονται και το 1996 θα βρεθεί στη γαλλική ταινία «L' Appartement», ρόλος που θα της χαρίσει το βραβείο Σεζάρ ερμηνείας. Όπως θα αποκαλύψει, μάλιστα, εκ των υστέρων, οι λόγοι που την έκαναν να θέλει να γίνει ηθοποιός είναι οι Σοφία Λόρεν και Κλαούντια Καρντινάλε.
Με τη νέα χιλιετία, η Μόνικα Μπελούτσι θα δει την καριέρα της να απογειώνεται. Πρωταγωνιστεί στην ταινία «Malena», ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή της όπως έχει παραδεχτεί, που την εκτοξεύει στον έβδομο ουρανό της επιτυχίας. Πολλοί θεωρούν ότι σε αυτή την ταινία η Μπελούτσι χρωστά ολόκληρη την καριέρα της και όχι άδικα, αφού τόσο η ερμηνεία της όσο και η σκηνοθεσία του Τζουζέπε Τορνατόρε και η μουσική επένδυση του Ένιο Μορικόνε δημιουργούν ένα φιλμ που έχει γράψει ιστορία. 
Οι προτάσεις πέφτουν βροχή στην πρωταγωνίστρια με την ίδια να εμφανίζεται σε επιτυχημένα φιλμ, όπως τα «The matrix reloaded», «Κατάσκοποι», «Πόσο με αγαπάς», «Οι αδερφοί Γκριμ», «Νύχτες οργής», «Ο άντρας που αγαπά», «Επικίνδυνη σιωπή», «Οι εποχές του έρωτα», «Τα θαύματα», «Spectre». 
Έχει υπάρξει μέλος της επιτροπής του φεστιβάλ των Κανών, το 2006, ενώ το 2017 έγινε η οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης στο επετειακό 70ο  Φεστιβάλ Κινηματογράφου. 
Δύο γάμοι… και δύο παιδιά 
Οι άντρες μπορεί να έπιναν νερό στο όνομά της, όμως, η Μόνικα Μπελούτσι πορευόταν στη ζωή της πάντα με έρωτα! Το 1994 είναι η πρώτη φορά που ζει την απόλυτη ευτυχία, ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εκκλησίας με τον φωτογράφο μόδας Κλαούντιο Κάρλος Μπάσο, ενώ λίγα χρόνια αργότερα θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Ο έρωτας της χτυπά για δεύτερη φορά την πόρτα και η Χολιγουντιανή ξαναπαντρεύεται με τον ηθοποιό Βενσάν Κασέλ. Έπειτα από 14 χρόνια γάμου, το 2013, η ηθοποιός επιβεβαίωνε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa τον χωρισμό της, χωρίς να μιλήσει για τους λόγους που τους οδήγησαν εκεί. ««Ως γυναίκα, έχω ανάγκη να κρατάω τον μυστικό μου κήπο για να προστατεύομαι και για να προστατεύω τα παιδιά μου» θα πει τότε με τα δημοσιεύματα να παίρνουν φωτιά και να κάνουν λόγο για απιστίες του Βενσάν που δεν συγχώρησε η Μπελούτσι. 
Το ζευγάρι απέκτησε μαζί δύο υπέροχες κόρες, τη Ντέβα και τη Λεονί, με τη Μόνικα το 2004 κι ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί να ποζάρει γυμνή στην ιταλική έκδοση του περιοδικού «Vanity Fair» για να δείξει την αντίθεσή της στην απαγόρευση από την ιταλική νομοθεσία της δωρεάς σπέρματος. Τον Απρίλιο του 2010, πόζαρε για άλλη μια φορά ημίγυμνη και ενώ ήταν έγκυος και πάλι για την ιταλική έκδοση του περιοδικού «Vanity Fair».
Το απόλυτο sex symbol & η σχέση με τον χρόνο
Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις της είναι σήμα κατατεθέν της Μόνικα Μπελούτσι. Οι καμπύλες και οι αναλογίες της αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν συνώνυμο της θηλυκότητας ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μεγάλα αντρικά περιοδικά την έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους με τις πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη. Το 2002, σύμφωνα με το «Askmen», ήταν η Νούμερο 1 πιο επιθυμητή γυναίκα στον κόσμο, ενώ το 2007 ψηφίστηκε στην 35η θέση με τις 100 πιο σέξι γυναίκες στην ιστορία του σινεμά  από το περιοδικό «Εmpire».
Όσον αφορά στο χρόνο που περνά και στη σχέση μαζί του; Η Μόνικα δηλώνει, σε πρόσφατη συνέντευξή της: «Βλέποντας μια ώριμη γυναίκα όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, δεν με ενοχλεί. Πιστεύω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω αυτό. Ίσως σε δέκα χρόνια να είμαι τερατώδης και να έχω αλλάξει γνώμη γιατί θα είμαι γεμάτη από ρυτίδες. Αλλά επί του παρόντος, το αποδέχομαι». 
«Όταν βλέπω ώριμες γυναίκες που δεν έχουν κάνει επεμβάσεις, δεν λέω στον εαυτό μου “αυτή θα έπρεπε να κάνει ένα λίφτινγκ” αλλά λέω “αυτή είναι πολύ ωραία έτσι”. Αντίθετα, όταν βλέπω μια γυναίκα που έχει κάνει λίφτινγκ και είναι πολύ όμορφη, λέω “αυτή έκανε πολύ καλά”. Πρέπει να κάνουμε αυτό μου μας κάνει καλό. Η πλαστική χειρουργική είναι εδώ. Αν μας κάνει χαρούμενους, γιατί να τη στερηθούμε;» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου