menu

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Είναι αυτό το μυστικό της νιότης;


Αρκετοί είναι οι επιστήμονες, που τα τελευταία χρόνια έχουν συσχετίσει το μήκος των τελομερών (μόρια που βρίσκονται στην άκρη του κλώνου του ανθρώπινου DNA) με τη γήρανση, τα επίπεδα της γενικής υγείας του οργανισμού και το συνολικό προσδόκιμο του χρόνου της ζωής μας.


Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychoneuroendocrinology» το σεξ, με συχνότητα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση του γυναικείου οργανισμού, ακόμα και όταν μία γυναίκα δεν αισθάνεται μεγάλη οικειότητα με τον σύντροφο της.

Πιο αναλυτικά, στην έρευνα έλαβαν μέρος 129 γυναίκες που βρίσκονταν σε μακροχρόνιες σχέσεις. Αρχικά, ζητήθηκε από τις συμμετέχουσες να παρέχουν ορισμένες πληροφορίες, σχετικά τη σωματική οικειότητα, την ποιότητα της επικοινωνίας καθώς και την ικανοποίηση που λάμβαναν από τη σχέση με τον σύντροφο τους.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές προέβησαν σε σύντομες αιμοληψίες στο σύνολο του δείγματος, έτσι ώστε να καταφέρουν να αναλύσουν το DNA, και πιο συγκεκριμένα το μήκος των τελομερών των συμμετεχόντων.

Η μελέτη, που διήρκησε συνολικά μία εβδομάδα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών και αμβλύνει τις επιπτώσεις του στρες στην υγεία, επιμηκύνοντας τη διάρκεια της ζωής τους.

Τέλος, οι ερευνητές τόνισαν, ότι μολονότι οι θετικές επιδράσεις της ενεργής σεξουαλικής ζωής στη ζωή των ανδρών είναι αναμφίβολα αρκετές, θα πρέπει στο μέλλον να διενεργηθούν επιπλέον μελέτες, που να αναλύουν πιο εστιασμένα, με ποιο τρόπο το σεξ επηρεάζει το προσδόκιμο της ζωής των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts