menu

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Chuck Berry's Greatest Hits


Έφυγε» ο θρύλος του Rock»n Roll, Τσακ Μπέρι

Αυτός είναι ο κύριος που τα ξεκίνησε όλα».
Το Rock»n Roll έχασε χθες Σάββατο έναν από τους ανθρώπους που το έπλασαν: ο κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Τσακ Μπέρι, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών, μπορούσε να καυχηθεί πως άλλαξε την ιστορία της μουσικής.

Ο Τσαρλς Έντουαρντ Άντερσον Μπέρι ο πρεσβύτερος βρέθηκε άψυχος από νοσοκόμους μέσα στο σπίτι του, όπου έσπευσαν έπειτα από μια τηλεφωνική κλήση σε κέντρο άμεσης βοήθειας.
«Αν ήθελες να δώσεις στο Rock»n Roll ένα άλλο όνομα», είχε δηλώσει κάποτε ο Τζον Λένον, «θα μπορούσες να το πεις "Τσακ Μπέρι"»
Συνθέτης και ερμηνευτής δεκάδων κλασικών ροκ κομματιών, ο Τσακ Μπέρι έγραψε τα περισσότερα τραγούδια του τις δεκαετίες του 1950, του 1960 και του 1970, ενώ απέκτησε μεγάλη φήμη και για τη σκηνική του παρουσία—ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Crazy legs».

Ο Τσακ Μπέρι αφήνει πίσω του ένα τεράστιο έργο, από το «Maybellene» ως το «Roll Over Beethoven» κι από το «Johnny B. Goode» ως το «Sweet Little Sixteen», τραγούδια που επηρέασαν γενιές ολόκληρες μουσικών.

Παρότι είναι ο Έλβις Πρίσλεϊ αυτός που έμεινε γνωστός ως ο «βασιλιάς» του ροκ εν ρολ, τον τίτλο άξιζε εξίσου ο Τσακ Μπέρι, η επιρροή του οποίου υπήρξε μνημειώδης σε κάθε παιδί που έπαιρνε στα χέρια μια κιθάρα κι ονειρευόταν να γίνει αστέρι της μουσικής—από τον Πολ Μακάρτνεϊ και τον Τζον Λένον ως τον Κιθ Ρίτσαρντς και τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Ο Μπομπ Ντίλαν τον είχε αποκαλέσει κάποτε ούτε λίγο ούτε πολύ «τον Σέξπιρ του Rock»n Roll».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση με εκπληκτικά περίτεχνη πολ ποζίσιον για το GP στην Ίμολα

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση απέναντι στις μεγάλες αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari, έλυσε τα μεγάλα χθεσινά προβλήματα με τις ρυθ...

Popular Posts