menu

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Elvis Presley: 39 χρόνια χωρίς τον «βασιλιά» του Rock n Roll

Όλα όσα δεν γνωρίζατε για την ζωή ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών! Ο Elvis Aron Presley γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1935 και πέθανε στις 16 Αυγούστου του 1977 -μια μαύρη μέρα για το rock ‘n’ roll και τη μουσική γενικότερα- σε ηλικία 42 ετών, βυθίζοντας εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο μέσα σε μια απέραντη θλίψη.

Ο Εlvis Presley θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, ενώ από την αρχή της καριέρας του, είχε ένα τεράστιο πολιτιστικό αντίκτυπο.
Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone «ήταν ο Elvis, που έκανε το rock ‘n’ roll τη διεθνή γλώσσα της pop». Eπιπλέον, τoν χαρακτηρίζει ως «τον Αμερικανό γίγαντα της μουσικής του 20ού αιώνα, ο οποίος άλλαξε μόνος του την πορεία της μουσικής και του πολιτισμού στα μέσα της δεκαετίας του 1950». Τα τραγούδια του, οι χορευτικές του κινήσεις, το στιλ του, και η συνολική εικόνα του διαμόρφωσαν το rock ‘n’ roll και τη μετέπειτα μουσική σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη λίστα του BBC Radio με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του 20ού αιώνα, ο Εlvis Presley κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Frank Sinatra.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Zamna Soundsystem & Laherte - Lift Me Up

 

Popular Posts