menu

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Η πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας





Η πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας
Η ελληνική αποστολή, επιστρέφει με έξι μετάλλια στις αποσκευές της -τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα- αλλά και σπουδαίες εμφανίσεις.
Πρώτη στο Στάδιο Μαρακανά η Κατερίνα Στεφανίδη με την ελληνική σημαία
Ξεφάντωσαν στην εντυπωσιακή τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο- Πρώτη στο Στάδιο η Κατερίνα Στεφανίδη με την ελληνική σημαία (φωτό)
Μετά από 16 ημέρες αγωνιστικής δράσης, συγκινήσεων και ελληνικών επιτυχιών, φτάνει το τέλος των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στις 5 Αυγούστου στο στάδιο Μαρακανά σβήνει σε λίγη ώρα και οι Βραζιλιάνοι θα παραδώσουν τη σκυτάλη στους Ιάπωνες, για τη διοργάνωση των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Η τελετή λήξης ξεκίνησε με μια θεματική ενότητα που περιλαμβάνει ένα συγκρότημα κρουστών και δεκάδες χορευτές ντυμένους τροπικά πουλιά να δημιουργούν εντυπωσιακά σχήματα μέσα στο Μαρακανά.
Φυσικά, το αποκορύφωμα των σχεδιασμών ήταν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στη θέα των οποίων οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Όλη η γιορτή να σημειώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε υπό βροχή, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον βραζιλιάνικο χορό «prego» που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως αντικείμενο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μετά τα παραδοσιακά τραγούδια και τους χορούς τα πράγματα άρχισαν να... σοβαρεύουν με ηλεκτρονική μουσική, την ώρα που η βροχή ολοένα και δυνάμωνε!
Αφότου έφυγαν από την κεντρική σκηνή οι σημαίες των χωρών, τη σκυτάλη πήρε ο Νορβηγός DJ Kygo, ενώ υπήρξε και μια σημαντική θεματική ενότητα με την τέχνη των ανθρώπων, με ζωγραφιές προϊστορικών ανθρώπων που έχουν βρεθεί στις κοιλάδες της Βραζιλίας και σχήματα από τη ζωή των αυτοχθόνων.
Χιλιάδες μικροί φακοί συνόδευσαν έναν Βραζιλιάνο τραγουδιστή, ενώ ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος της χώρας από παιδική χορωδία με κατάληξη τον σχηματισμό της σημαίας της Βραζιλίας στο δάπεδο του σταδίου.
Με την εκπληκτική Ρομπέρτα Σα να δίνει ρεσιτάλ χορού και τραγουδιού, ξεκίνησε και η παρέλαση των χωρών που πήραν μέρος με την χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να μπαίνει πρώτη κρατώντας την ελληνική σημαία.
Πρόκειται για την πέμπτη καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μετρά 50 μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896 ενώ ακολουθούν τα 16 μετάλλια της Αθήνας το 2004, τα 13 μετάλλια του Σίδνεϊ το 2000, τα 8 μετάλλια της Ατλάντα το 1996 και φυσικά τα 6 μετάλλια του Ρίο το 2016.
Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, η Ελλάδα πανηγύρισε τη διπλή επιτυχία της Άννας Κορακάκη στην σκοποβολή με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των κρίκων από τον Λευτέρη Πετρούνια, το χρυσό της Κατερίνας Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ, το εμβληματικό ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, αλλά και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470 της ιστιοπλοΐας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου