menu

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Το φαινόμενο «Pokemon GO»




To Pokemon GO έχει αποτελέσει ως τώρα κάτι πολύ παραπάνω από «ένα επιτυχημένο παιχνίδι για κινητά». Ο τίτλος της Niantic έχει δώσει άλλη έννοια στο mobile gaming, ενώ ταυτόχρονα νέοι σε όλον τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα, το έχουν πλέον ως καθημερινή ενασχόληση, όπου κι αν βρεθούν.
Τι είναι όμως αυτό το παιχνίδι και πώς κατάφερε κάτι τέτοιο; Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα; Μπορεί να δείξει το δρόμο για την ψυχαγωγία του μέλλοντος; «Ίσως είναι επικίνδυνο», θα σκεφτούν κάποιοι. Για να εξηγήσουμε πώς ακριβώς έχει φτάσει το παιχνίδι 40.000.000 χρήστες σε όλον τον κόσμο μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες, ας δούμε λίγο τι ακριβώς είναι το Pokemon GO.

Τι είναι τα Pokemon;
Ο δημιουργός των Pokemon, Satoshi Tajiri.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές '90, ένας Ιάπωνας προγραμματιστής video games, που λέγεται Satoshi Tajiri, είχε μια ιδέα για ένα παιχνίδι για την πρώτη φορητή κονσόλα της Nintendo, το GameBoy, που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Έχοντας ο ίδιος, ως παιδί, μεγάλη αγάπη για τη συλλογή εντόμων, ανέπτυξε μια ιδέα για τη συλλογή κάποιων «μικρών και γλυκύτατων τεράτων», που ονόμασε Pokemon.
Το σύμπαν, που δημιούργησε ο Tajiri, επικεντρώνεται σε αυτά τα μικρά τερατάκια, ενώ οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον κόσμο ονομάζονται Pokemon Trainers (Εκπαιδευτές Pokemon). Οι Trainers προσπαθούν να πιάσουν όσο περισσότερα Pokemon μπορούν, ώστε στην πορεία να τα εκπαιδεύσουν και να τα βάλουν να παλέψουν σε αθλητικούς αγώνες και σε παγκόσμια τουρνουά.
Ο κόσμος, που δημιούργησε ο Tajiri δεν περιλαμβάνει ίχνος βίας, όπως άλλωστε και όλα τα παιχνίδια της Nintendo, καθώς τα Pokemon μάχονται με δυνάμεις βασισμένες σε ηλεκτρισμό, φωτιά και άλλα, ενώ δεν υπάρχει φυσικά ούτε αίμα, αλλά ούτε και θάνατοι, καθώς τα Pokemon που ηττούνται απλά πέφτουν νοκ-αουτ, ενώ απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες των επτά ετών και άνω, σύμφωνα με την ειδική σήμανση που φέρουν τα παιχνίδια (PEGI 7).
Ο γλυκύτατος Pikachu.
O κάθε εκπαιδευτής μπορεί να πιάσει τα άγρια Pokemon, που θα βρει σε όλον τον κόσμο με μια μπάλα, που ονομάζεται Poke Ball. Αν το Pokemon πιαστεί μέσα σε αυτήν την μπάλα, τότε ανήκει δικαιωματικά στον εκπαιδευτή, που το έπιασε, τον οποίο και θα υπακούει.
Στην πορεία μέσω αγώνων, κερδίζονται πόντοι, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την εξέλιξη των Pokemon σε πιο δυνατές μορφές, με νέες δυνάμεις κλπ. Αυτοί είναι οι βασικοί κανόνες στο σύμπαν των Pokemon και υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια, που έχουν κυκλοφορήσει από τότε. Να αναφέρουμε επίσης ότι το γνωστό κίτρινο πλασματάκι, που βλέπετε σε όλες τις φωτογραφίες και εκπροσωπεί τα Pokemon είναι ο πασίγνωστος Pikachu (Πίκατσου).
Και η ανάπτυξη του Pokemon franchise

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts