menu

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ο Κωνσταντίνος Βήτα μάς συστήνει την ΟΜΟΝΟΙΑ.


Κωνσταντίνος Βήτα: "Φέρνω τον κόσμο μέσα μου και φτιάχνω ένα κολάζ που προσπαθεί να τον αντικατοπτρίσει"

Λέξεις που ισορροπούν σε μινιμαλιστικές μελωδίες, στίχοι ωμοί και συνάμα ονειρικοί. Ο Κωνσταντίνος Βήτα μάς συστήνει την ΟΜΟΝΟΙΑ.
Παρότι οι Στέρεο Νόβα είχαν ήδη διαλυθεί όταν εγώ περνούσα από την παιδικότητα στην πρώτη νιότη, τα απόνερα της διάλυσής τους ήταν τόσο ορμητικά που με παρέσυραν -έστω και αργοπορημένα- στον ωμό, ρομαντικό κόσμο των underground αστικών ιστοριών και της «καταραμένης ποίησής» τους. Ίσως γι αυτό ταράζομαι ακόμα όταν ακούω τη Νέα Ζωή 705και το Ταξίδι της Φάλαινας. Γιατί η φωνή και η σκέψη του Κωνσταντίνου Βήτα με ταρακούνησε χωρίς να είμαι ακόμα έτοιμη να δω τον πραγματικό κόσμο όπως είναι. Το ίδιο είχε άλλωστε ταρακουνήσει πολύ νωρίτερα μια ολόκληρη γενιά 20άρηδων, που στη δεκαετία του '90 βρήκαν στους στίχους των Στέρεο Νόβα την απόλυτη έκφραση των πιο αληθινών τους σκέψεων. 
Είκοσι χρόνια μετά τη διάλυσή τους, ο Κωνσταντίνος Βήτα συνεχίζει να μιλά στις ψυχές των άλλων λες και είναι σταλμένος για να εκπληρώσει ένα χρέος σχεδόν συμπαντικό. Στα 55 του, έχοντας αφήσει πίσω τα μπαγκάζια του παρελθόντος αλλά κρατώντας σφιχτά μέσα του τα δώρα της εποχής των Στέρεο Νόβα, ο πειραματιστής μουσικός, αυτός ο μελαγχολικός και λίγο απόμακρος τύπος, συνεχίζει ακάθεκτος να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: να αφουγκράζεταιτον έξω κόσμο και να τον φιλτράρει μέσα από τους ήχους και τους στίχους του προσφέροντάς μας "μελοποιημένη ποίηση". Τελευταίο του πόνημα αποτελεί η ΟΜΟΝΟΙΑ, ο νέος δίσκος -ο 9ος συνολικά- που κυκλοφόρησε στις 4 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα προϊόν διετούς ηχογράφησης που απλώνεται σε μια ευρεία παλέτα ήχων, με κύρια στοιχεία το industrial, τοambient και το trip hop, με βασικό πυλώνα τον πάντα παρόντα ηλεκτρονικό ήχο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση με εκπληκτικά περίτεχνη πολ ποζίσιον για το GP στην Ίμολα

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση απέναντι στις μεγάλες αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari, έλυσε τα μεγάλα χθεσινά προβλήματα με τις ρυθ...

Popular Posts