menu

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Η Irene είναι το next big thing της εγχώριας soul


ΜΟΥΣΙΚΗ
Η Irene είναι το next big thing της εγχώριας soul
Η τραγουδίστρια Irene μας μιλά για την κυκλοφορία του πρώτου της single, «Like a Rainbow».
Έχεις μία φωνή με μεγάλο εύρος και δυνατότητες. Φυσικά και τα τραγούδια που επιλέγεις πρέπει να δίνουν την δυνατότητα για την ανάδειξη αυτής της φωνής.
Η Ειρήνη Καρολίνα Παργινού, πιο γνωστή ως Irene, κυκλοφόρησε το πρώτο της single με την Minos Emi. Ο τίτλος του τραγουδιού σε στίχους και μουσική Ian Ikon είναι «Like a Rainbow» και με μια μίξη soul, funk και blues η νεαρή ερμηνεύτρια επιχειρεί να χρωματίσει την καθημερινότητά μας ακριβώς σαν ουράνιο τόξο.
Η Irene είναι συνεπής στην live παρουσία της σε Αθήνα και Λονδίνο και έχετε την ευκαιρία να μάθετε κι εσείς από πρώτο χέρι γιατί γίνεται τόσος ντόρος για τη φωνή της αυτό το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στο El Convento Del Arte. Η εμπειρία της ως λυρική σοπράνο είναι εμφανής, δίνοντας μια νέα προοπτική σε κλασικές επιτυχίες της soul από Αl Green, Janis Joplin, Stevie Wonder,
Betty Lavette και Paulo Nutini, πέρα από τις ερμηνείες κομματιών από το πρώτο της Ep με τον Ian Ikon.
Εμείς επικοινωνήσαμε με την Irene και κάναμε μια κουβέντα για την πρώτη της κυκλοφορία. Περισσότερα το Σάββατο στις 22:00 στο El Convento Del Arte.
Τραγουδάς ένα είδος soul το οποίο κλείνει το μάτι και προς την pop. Είναι αυτό το είδος που θέλεις να ακολουθήσεις;
Αναμφισβήτητα στα κομμάτια που ερμηνεύω υπάρχουν έντονες pop αναφορές, άλλωστε η Nu soul πλέον, με την οποία και ασχολούμαι ακουμπά πολύ και την pop. Mου αρέσει το old school- vintage παίξιμο των τυμπάνων, ο λατρεμένος soul ήχος των πνευστών και οι ενορχηστρώσεις που αποπνέουν μια soul αίσθηση αλλά και ένα pop άκουσμα ταυτόχρονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Moby - Almost Home (with Damien Jurado)

 

Popular Posts