menu

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Οι 10 καλύτερες σειρές του 2014 ''Movie day

 

Οι 10 καλύτερες σειρές του 2014
Συνεχίζοντας τη φρενίτιδα της λίστας, αφού μόλις πέντε ημέρες έμειναν, πριν μας αποχαιρετίσει η χρονιά, δεν θα μπορούσαμε παρά να συλλέξουμε το top 10 των καλύτερων σειρών του 2014. Για δες, λοιπόν, ποιες ήταν οι τηλεοπτικές συνήθειες του έτους.


Homeland: Homeland: Ένας Αμερικανός πεζοναύτης απελευθερώνεται από τους ισλαμιστές απαγωγείς του μετά από 8 χρόνια απομόνωσης. Επιστρέφει στη χώρα του ως ήρωας, εκλέγεται στο Κογκρέσο και προετοιμάζεται να διεκδικήσει την αντιπροεδρία των ΗΠΑ. Όμως μια πράκτορας της CIA πιστεύει πως ο ήρωας είναι πια κατάσκοπος της άλλης πλευράς με μυστικό σχέδιο να βλάψει τη χώρα. Οι εκπληκτικές ερμηνείες από τον Ντέμιαν Λούις και την Κλερ Ντέινς, που τους χάρισαν από ένα βραβείο ΕΜΜΥ, και το όλο μυστήριο σενάριο έδωσαν στη σειρά 1 ΕΜΜΥ και 2 Χρυσές Σφαίρες!

Breaking Bad: Η σειρά που πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε τον 5ο και τελευταίο κύκλο της θεωρείται από τους κριτικούς μια από τις καλύτερες που γυρίστηκαν ποτέ. Ένας καθηγητής χημείας μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο κι ότι έχει λίγους μήνες ζωής. Προκειμένου να εξασφαλίσει την οικογένειά του αποφασίζει να πουλήσει ναρκωτικά φτιάχνοντας την καλύτερη μεθαμφεταμίνη που υπάρχει. Έτσι, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του και με τη βοήθεια ενός πρώην μαθητή του στρέφεται στο έγκλημα. Η σειρά κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τις πιο θετικές κριτικές στην ιστορία της τηλεόρασης και έχει σημειώσει από τις μεγαλύτερες θεαματικότητες στη συνδρομητική TV.

House of cards: Ekπληκτικός ο Κέβιν Σπέισι στο ρόλο του μακιαβελλικού βουλευτή που καταφεύγει σε συνωμοσίες, εκβιασμούς και κρυφές συμφωνίες, ενώ δεν διστάζει να καταστρέψει και ανθρώπους, προκειμένου να εκδικηθεί τους «φίλους» του στο κόμμα οι οποίοι τον έβλαψαν. Βασισμένη σε βιβλίο του Michael Dobbs, προσφέρει μια ωμή και κυνική ματιά στα παρασκήνια της εξουσίας. Η σειρά έγινε διαθέσιμη μόνο μέσω Internet, στην on-demand streaming υπηρεσία Netflix τον περασμένο Φεβρουάριο. Το δίκτυο επένδυσε $100 εκατ. για τις δύο πρώτες σεζόν και κατάφερε μέσα σε 13 επεισόδια να κάνει απόσβεση ολόκληρου του ποσού.

Game of thrones: Βασισμένη στα εξαιρετικά δημοφιλή βιβλία του George R. R. Martin, η ιστορία είχε εκατομμύρια οπαδούς προτού καν ξεκινήσει να προβάλλεται στην τηλεόραση. Ο αγώνας για την εξουσία ανάμεσα στις οικογένειες και τις φράξιες του μεσαιωνικού τύπου «σύμπαντος» της σειράς, αποδίδεται άψογα από τις κορυφαίες ερμηνείες των σχετικά άγνωστων αρχικά (και διάσημων πια) ηθοποιών. Γυρισμένη σε 5 χώρες, με δεκάδες βασικούς χαρακτήρες, οι ιστορίες των οποίων αλληλοσυνδέονται με μαεστρία, και μερικές από τις πιο αληθοφανείς σκηνές μάχης που είδες ποτέ. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, που έχει στο δυναμικό της ένα ΕΜΜΥ και 2 Χρυσές Σφαίρες.
Veep: Γυναίκα αντιπρόεδρος στον Λευκό Οίκο; Μόνο σε κωμωδία. Η σειρά παρακολουθεί την καθημερινότητα του δεύτερου σε ιεραρχία ανθρώπου μετά τον πλανητάρχη, που όμως η πραγματική του εξουσία είναι ελάχιστη και η καθημερινότητά του είναι κάτι ανάμεσα σε δημόσιες σχέσεις και ανούσια σχόλια. Πράγμα που, όταν πρόκειται για σειρά του HBO, μετατρέπεται σε απόλαυση για τον τηλεθεατή.

The big bang theory: Πόσο αστεία μπορεί να είναι η ζωή τεσσάρων 30άρηδων «νερντ η τηλεθέασή της και το γεγονός πως η 6η σεζόν -που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο- ήταν από τις πιο επιτυχημένες της. Καταπληκτική η ερμηνεία του Τζιμ Πάρσονς στο ρόλο του μεγαλοφυούς -αλλά απροσάρμοστου κοινωνικά- Σέλντον Κούπερ.

Modern family: Με ΕΜΜΥ καλύτερης κωμωδίας τέσσερις χρονιές στη σειρά και τη Σοφία Βεργκάρα πρωταγωνίστρια, δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Διηγείται τις ιστορίες τριών συγγενικών οικογενειών, τυπικά αμερικανικών, σε φορμάτ δήθεν ντοκιμαντέρ με τους ήρωες να μιλούν στην κάμερα σε εμβόλιμες σκηνές.

Boardwalk empire: Εκπληκτική αναπαράσταση της Αμερικής της ποτοαπαγόρευσης με πρωταγωνιστή έναν πολιτικό που αποκτά φήμη και επιρροή μέσα από τις επαφές του με γκάγκστερς, αστυνομικούς και άλλους πολιτικούς. Το πρώτο επεισόδιο σκηνοθέτησε ο Μάρτιν Σκορσέζε.

The newsroom: Γραμμένο από τον Aaron Sorkin (The West Wing) κινείται στα παρασκήνια ενός μεγάλου ειδησεογραφικού καναλιού και την προσπάθεια των δημοσιογράφων του να ισορροπήσουν ανάμεσα στις προσωπικές αξίες τους και τις εμπορικές επιλογές των ιδιοκτητών του δικτύου. Μαντέψτε ποιος κερδίζει!

Fargo: Η σειρά βασίζεται στην γνωστή αγαπημένη ταινία των αδερφών Κοέν από το 1996. Πρωταγωνιστής είναι ο Lester Nygaard (Martin Freeman), ένας ασφαλιστής που ζει μια ήσυχη ζωή στο Bemidji της Minnesota, μέχρι τη στιγμή που περνάει από τη μικρή παγωμένη πόλη ο Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), ένας περιπλανώμενος δολοφόνος - απατεώνας, που επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις σαν να είναι ο διάβολος προσωποποιημένος. Ξαφνικά, στη μικρή ήσυχη πόλη ξεσπά ένα κύμα βίας, με τον Lester να βρίσκεται στο επίκεντρο. Την υπόθεση καλούνται να λύσουν οι αστυνόμοι Gus Grinmly και Molly Solverson (Allison Tolman). Από εκεί και πέρα, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Organic House Music Mix May 2024

 

Popular Posts