menu

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πώς ήταν ο κόσμος την τελευταία φορά που ένα άλμπουμ πούλησε 1,3 εκατ. σε μια εβδομάδα


Πίσω στο 2002
Πώς ήταν ο κόσμος την τελευταία φορά που ένα άλμπουμ πούλησε 1,3 εκατ. σε μια εβδομάδα
Δυο εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της Taylor Swift με τίτλο «1989», οι προβλέψεις έδιναν τις πωλήσεις στα 750.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα. Όταν όμως πούλησε 600.000 μόνο την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, η πρόβλεψη ανέβηκε στα 1,2 εκατομμύρια, για να κλείσει την εβδομάδα με το αστρονομικό για την εποχή μας νούμερο των 1,3 εκατ. αντιτύπων!

Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν σπάνιο στις μέρες μας, αφού του τελευταίο άλμπουμ που πούλησε 1,3 εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του ήταν το «The Eminem Show» το 2002.

Το «1989» της Taylor Swift έγινε το 19ο άλμπουμ που ξεπερνάει το 1 εκατ. από την πρώτη εβδομάδα, από το 1991 που διεξάγονται μετρήσεις από την Nielsen Soundscan. Η Taylor Swift έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που βλέπει τρία δικά της άλμπουμ να ξεπερνούν το 1 εκατ. από την πρώτη εβδομάδα.

Πώς ήταν όμως ο κόσμος την τελευταία φορά που ένα άλμπουμ έκανε τέτοιες πωλήσεις;

Ήταν 2002. Οι U2 έπαιξαν στο πρώτο Super Bowl μετά την 11η Σεπτεμβρίου και ο Bono φόρεσε ένα τζάκετ με τη σημαία της Αμερικής στο εσωτερικό του.

Η Kelly Clarkson κερδίζει στην πρώτη σεζόν του «American Idol».

Η Christina Aguilera συστήθηκε στον κόσμο ως «Xtina».

Ήταν η χρονιά που ο Michael Jackson τρόμαξε τους πάντες όταν κρατούσε τον νεογέννητο γιο του Prince Michael II αιωρούμενο από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στη Γερμανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts