menu

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μπορεί η Κλασική μουσική να μας κάνει πιο έξυπνους;


 Όλοι έχουμε σίγουρα ακούσει τον μύθο, τα μωρά παιδιά που μεγαλώνουν ακούγοντας Mozart γίνονται εξυπνότερα.. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ‘’ Mozart Effect’’ και όπως έχει διαπιστωθεί δεν φαίνεται να είναι αληθής. Υπάρχουν όμως λόγοι, που μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι όλα αυτά ίσως και να ισχύουν.. Όπως επιστημονικά έχει αποδειχθεί οι οπαδοί της κλασικής μουσικής, έχουν τελείως διαφορετικό μυαλό από τους υπολοίπους. Στο μυαλό τους επικρατεί περισσότερη ηρεμία με το γύρω περιβάλλον, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό από τον καθημερινό άνθρωπο.

Όλα ξεκινούν με τα ‘κλασικά’ συμπτώματα στο σώμα.. Για τους περισσότερους ανθρώπους το στρες είναι καθημερινότητα. Κίνηση, προβλήματα στην δουλειά και απλήρωτοι λογαριασμοί συμβάλουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι ακούγοντας κλασική μουσική μειώνεται η αρτηριακή πίεση και ταυτόχρονα τα επίπεδα  του καθημερινού στρες μέσα σε λιγότερο από 30 λεπτά.  Επιπλέον η κλασική μουσική μειώνει τον πόνο, πολεμά την κατάθλιψη και ενισχύει το βιολογικό ρολόι. Όταν το στρες, ο ύπνος και ο πόνος γίνονται ήχοι, το σώμα μπορεί να συγκεντρωθεί δημιουργώντας υγιή πρότυπα συμβαδίζοντας απόλυτα με τις μελωδίες της κλασικής μουσικής.


Ως αποτέλεσμα, η χαλάρωση που προσφέρει η κλασική μουσική, δίνει την δυνατότητα στους ακροατές της να είναι πιο ανοιχτοί με τον εαυτό τους σε σχέση με άλλους με αποτέλεσμα να γίνονται ίσως καλύτεροι στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κλασική μουσική βοηθά στην απεμπλοκή των συναισθημάτων και την καλύτερη επικοινωνία, οδηγώντας πολλές φορές σε πιο αυθεντικές και ειλικρινές συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση με εκπληκτικά περίτεχνη πολ ποζίσιον για το GP στην Ίμολα

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε την υπέρβαση απέναντι στις μεγάλες αναβαθμίσεις των McLaren και Ferrari, έλυσε τα μεγάλα χθεσινά προβλήματα με τις ρυθ...

Popular Posts