menu

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Οι Placebo σήμερα στο ΣΕΦ

Οι Placebo σήμερα στο ΣΕΦ

Σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα γεμίσει με τους ήχους των Placebo, οι οποίοι στο πλαίσιο της περιοδεία τους «Loud Like Love» κάνουν μια στάση και στη χώρα μας.
Στον τελευταίο όροφο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στην Open Air Area, με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, η συναυλία των Placebo θα μας βάλει σε καλοκαιρινό κλίμα (ας ελπίσουμε ότι ο καιρός δε θα μας τα χαλάσει), λίγο πριν φύγουμε για διακοπές.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους, οι πρωτοπόροι του εναλλακτικού ροκ, έχοντας στις αποσκευές τους τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Loud Like Love», θα βρεθούν μπροστά στους Έλληνες fans τους και μας υπόσχονται ένα αξέχαστο show.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1994 στο Λονδίνο, όταν ο Brian Molko συνάντησε τον Steven Olsdal. Αντιλαμβανόμενοι ο ένας τη δυναμική του άλλου, ξεκίνησαν να παίζουν σε μουσικές σκηνές και κλαμπ του Λονδίνου και το 1996 ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ. Μετά την αποχώρηση του τότε ντράμερ τους, οι δύο καλλιτέχνες συνεργάστηκαν με τον παλιό τους γνώριμο Steve Hewitt και μαζί του το συγκρότημα βρήκε ξανά τη δημιουργική ισορροπία του απολαμβάνοντας μεγάλη επιτυχία.
Μπορεί το όνομα Placebo, να σημαίνει «ψευτοφάρμακο», η μουσική τους όμως, είναι αληθινή και γεμάτη ενέργεια. Με σαφείς επιρροές από Smashing Pumpkins, PJ Harvey, David Bowie, Radiohead και Depeche Mode, τα τραγούδια τους είναι κυρίως ερωτικά, μοναχικά και πολλές φορές αυτοκαταστροφικά αλλά πάντα γεμάτα ένταση και πάθος. Αμφισβητούν το κατεστημένο και μιλούν για την αδιαφορία της κοινωνίας, την περιθωριοποίηση, τον εθισμό και την αποξένωση.
Τη συναυλία τους σήμερα το βράδυ θα ανοίξουν οι Sigmatropic, μια ελληνική indie -rock μπάντα, που αγαπά την computer-based ηλεκτρόνικα. Δημιουργήθηκαν από τον Άκη Μπογιατζή το 1997 και έκτοτε βρίσκονται σε μια συνεχή δημιουργική αναζήτηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Guy Gerber - What To Do (&ME Remix)

 

Popular Posts