menu

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο «δικός μας» Leon of Athens



Ο «δικός μας» Leon of Athens στην Guardian...

Στην ηλεκτρονική στήλη του Guardian «The playlist», στην οποία μουσικοί δημοσιογράφοι συστήνουν μπάντες και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, «φιγουράρει» ο «δικό μας» Leon of Athens.

Η στήλη της σελίδας μας παρουσιάζει τον νεαρό τραγουδοποιό, ο οποίος αντίθετα με αυτό που υποδηλώνει το όνομά του, έχει μετακομίσει στο Λονδίνο, αναφερόμενη τόσο στις σπουδές του (μουσικολογία και φιλοσοφία), όσο και στον ήχο και το περιεχόμενο των τραγουδιών του.

Στην ηλεκτρονική ποπ του Leon of Athens αναγνωρίζει λαϊκές –και όχι μόνο- γεύσεις, ενώ χρησιμοποιώντας τα λόγια του ίδιου του Leon, «προειδοποιεί» τον αναγνώστη ότι «δεν πρόκειται για “μουσική διαμαρτυρίας”» και ότι αν έπρεπε να κατηγοριοποιηθεί η μουσική του,  θα έπρεπε να μπει κάτω απ’ την ετικέτα «πνευματώδης ποπ».

Οι συντάκτες αναγνωρίζουν τις επιρροές του Steve Reich και του Philip Glass, ακόμα και τις μουσικές που ενέπνευσαν στον Leon οι ταινίες του Bernardo Bertolucci. Σπεύδουν όμως, να προλειάνουν το έδαφος των πιθανών μελλοντικών του φαν, λέγοντας ότι τα κομμάτια του Leon Of Athens θ’ ακούγονται ευχάριστα από εκείνους που αγαπούν τους MGMT και τους Metronomy.

Η παραγωγή, άλλωστε, του τελευταίου του δίσκου έγινε από τον Tony Doogan, ο οποίος συνεργάζεται με μπάντες όπως οι Mogwai και οι Belle and Sebastian. Καλοτάξιδος ο Leon - ο οποίος συχνά πυκνά επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για μουσικές βραδιές, όπως αυτή που ετοιμάζει στις 20 Ιουνίου στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης. Leon of Athens - Baby Asteroid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts