menu

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Σαν σήμερα έφυγαν απο την ζωή Μητροπάνος και Παπάζογλου





Πώς να μιλήσει κάποιος για τον Δημήτρη Μητροπάνο και το Νίκο Παπάζογλου… ήταν από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές, που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα, δύο μαγικές και μοναδικές φωνές που δεν …. θα ξεχάσουμε ποτέ!
Θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και τις καρδιές μας μέσα από τα αθάνατα τραγούδια τους.
Σαν σήμερα, 17 Απριλίου 2012 έφυγε από την ζωή, στα 64 του χρόνια, ο μεγάλος τραγουδιστής μας Δημήτρης Μητροπάνος. Ακριβώς σαν σήμερα πριν δύο χρόνο το 2011, η Ελλάδα αποχαιρέτησε άλλη μία μεγάλη φωνή: Τον Νίκο Παπάζογλου, σε ηλικία 63 ετών.
Πρόκειται για δύο πραγματικά αναντικατάστατους καλλιτέχνες που τα τραγούδια τους θα αφήσουν εποχή…
Ο Νίκος Παπάζογλου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Από την άλλη ο Δημήτρης Μητροπάνος πάλευε με διάφορα προβλήματα υγείας για 10 ολόκληρα χρόνια … Τελικά έφυγε σε ηλικία 64 ετών μετά από έμφραγμα που υπέστη.
Και οι δύο τραγούδησαν τον θάνατο, χόρεψαν μαζί του αλλά δεν τον κέρδισαν τελικά…
Από τα γνήσια παιδιά της Μακεδονίας ο Νίκος Παπάζογλου, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης. Από εκεί ξεκινά τη συστηματική του απασχόληση με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του ’60.
Σε ένα μικρό στούντιο γράφει τα πρώτα του τραγούδια και κάποια από αυτά τραγουδιούνται από τον Πασχάλη, τον οποίο αντικατέστησε στους OLYMPIANS για να κάνει τη στρατιωτική του θητεία!Οι αρχές της δεκαετίας του ’70 τον βρίσκουν στο Aachen της Γερμανίας με το Σαλονικιώτικο συγκρότημα ZEALOT (ΖΗΛΩΤΗΣ). Κάνει προσπάθειες να προωθήσει τη δουλειά του στον ευρωπαϊκό χώρο και ηχογραφεί κάποια κομμάτια στο Μιλάνο.
Επιστρέφει στα πάτρια εδάφη το 1976. Το 1977 συμμετέχει στην παράσταση «Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια», γεγονός που τον φέρνει σε επαφή με τους Διονύση Σαββόπουλο και Μανώλη Ρασούλη. Με αφορμή αυτή την παράσταση κυκλοφορεί ο ομώτιτλος δίσκος στον οποίο επίσης συμμετείχε.
Δυο χρόνια μετά, οι τρεις τους και ο Νίκος Ξυδάκης δημιουργούν αυτό που έμελλε να

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts