menu

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η Ορχήστρα Σμύρνα - Smyrna




 
Η Ορχήστρα Smyrna - «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο» στο Πέραν (17 & 25/3)

 Η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» είναι η πρόταση της μουσικής σκηνής «Πέραν» για… το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου 2013, αλλά και το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Μαρτίου - μετά την παρέλαση - σε ένα μελωδικό ταξίδι «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο». Πέντε νεαρές κοπέλες – μουσικοί της «Smyrna», η Μυρτώ Δράκου (βιολί, τραγούδι), η Αθηνά Λαμπίρη (κιθάρα, τραγούδι), η Γεωργία Λώλη (κανονάκι, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, τραγούδι) και η Μικαέλλα Τσούμπου (κλαρίνο, τραγούδι) θα παρουσιάσουν σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο, αλλά και Σμυρνιών συνθετών.

Ένα πρόγραμμα άκρως ταιριαστό με τη γευστική πανδαισία που προσφέρει το «Πέραν» με τη μοναδική και διαλεκτή κουζίνα του που στηρίζεται στη βαθιά γνώση, το μεράκι και τις αγνές πρώτες ύλες. Ένας γαστρονομικός συγκερασμός της Ανατολής και της Δύσης, ένα «πάντρεμα» υψηλών απαιτήσεων της πολυπλοκότητας της πρώτης και της μεθοδικής αρμονίας της δεύτερης. Αυτή η ταιριαστή «πολυφωνία» χαρακτήριζε τη γευστική παλέτα της συνοικίας του «Πέραν» στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, η μαστοριά και τα «κάλλη» της οποίας μεταφέρονται ιδανικά, στο ομώνυμο μαγαζί (εστιατόριο και μουσική σκηνή) της Νέας Χαλκηδόνας. 

Άλλωστε μιλάμε για ένα χώρο που θεσμοθέτησε την «Πολίτικη Κουζίνα» και εδώ και δεκαετίες έχει δώσει τις εξετάσεις του κερδίζοντας την αφοσίωση και αγάπη των καλοφαγάδων καθώς και την εκτίμηση από μέρους των «ειδικών». Όπως κάθε φορά, θα γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και θα τραγουδήσουμε, από τη «Βάρκα μου μπογιατισμένη» της Καλύμνου, ως «Στης πικροδάφνης τον ανθό» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας, «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα» – παραδοσιακό Μ. Ασίας και «Το γλυκό φιλί» του Κ. Σκαρβέλη.

Είσοδος ελεύθερη Ώρα έναρξης: 22.00 στις 17/3 & 14.30 στις 25/3 www.peran.gr
ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ και ΤΑΞΙΔΕΥΣΤΕ ΜΑΖΙ: Με την Ορχήστρα SMYRNA: «Η παραδοσιακή μουσική είναι ο συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το σήμερα» Πού: «Πέραν» Δεκελείας 20, Νέα Χαλκηδόνα, Αθήνα 210 2533 896 - 210 2582 667 Πότε:17/3 Λεπτομέρειες: Στην σκηνή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts