menu

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

George Harrison: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο ταλαντούχος κιθαρίστας των Beatles!

Το ένα τέταρτο των Beatles, ο ταλαντούχος κιθαρίστας τους, υπήρξε μουσικός χαμηλών τόνων αλλά με ιδιαίτερες ευαισθησίες, εκτιμώντας τις ουσιαστικές αξίες της ζωής, εκτός του πλούτου και της δόξας!
Σαν σήμερα, 25 Φεβρουαρίου 1943, γεννήθηκε ο Βρετανός κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής George Harrison.
Υπήρξε ένα από τα 4 μέλη των θρυλικων σκαθαριών "Beatles", ενώ έφερε το παρατσούκλι "Darkhorse", προφανώς για τη δύναμή του και τα πιστεύω του, καθώς στη δεκαετία του '60 ασχολήθηκε με το κίνημα Hare Krishna, βοηθώντας στην εισαγωγή του ινδικού πολιτισμού στον Δυτικό κόσμο.
Τα περισσότερα τραγούδια των Beatles, όπως είναι γνωστό, γράφτηκαν από τους John Lennon και Paul McCartney, αλλά όλα τα άλμπουμ τους περιελάμβαναν πάντα μία σύνθεση του George Harrison.
Στην πραγματικότητα η καριέρα του Harrison άρχισε μετά τη διάλυση των Beatles, καθώς σε όλη τη διάρκεια της πορείας του συγκροτήματος παρέμεινε σιωπηλός και σχεδόν αφανής.
Ολη η πορεία και οι αξίες της ζωής του αναφέρονται στο ντοκιμαντέρ που ο Μάρτιν Σκορτσέζε έφτιαξε και αφιέρωσε σ' αυτόν, με τίτλο "Living In A Material World" καθώς κέντρισε το ενδιαφέρον του μεγάλου σκηνοθέτη, το γεγονός ότι ο -χαμηλών τόνων- Harrison, είχε ιδιαίτερες ευαισθησίες και δεν ενδιαφερόταν για τα πλούτη και τη δόξα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έδειχνε για τις πιο απλές χαρές της ζωής όπως για παράδειγμα η κηπουρική που υπεραγαπούσε.

Σταθμός στη ζωή του υπήρξε η γνωριμία του με τον σπουδαίο Ινδό μουσικό Ραβί Σανκάρ.

Ο George Harrison, ένας από τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες όλων των εποχών, έφυγε από τη ζωή στις 29 Νοεμβρίου 2001.

Ακούστε ένα από τα ωραιότερα τραγούδια των Beatles και μία από τις χαρακτηριστικότερες συνθέσεις του George Harrison My Sweet Lord 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Lady Gaga αποκάλυψε ένα φλογερό τρέιλερ για την ταινία «Chromatica» Ball Concert

 Η Lady Gaga αποκάλυψε ένα φλογερό τρέιλερ για την ταινία     «Chromatica» Ball Concert  

Popular Posts